Hoe alles ineens veranderde

waarschuwing kan schokkend en confronterend zijn

mijn vader geboren op het woonwagenkamp op het abc bij het hertenkamp in hoorn
en mijn moeder geboren in groningen ziekenhuis en groeide op op de boerderij
mijn oma scheide en hertrouwde met een andere boer die in venhuizen / hem woonde, deze man ken ik als mijn opa
mijn ouders leerden elkaar kennen en kregen verkering op de schellinkhoutendijk
ze trouwden toen mijn moeder zwanger was op 23 mrt 1957
17 sept werd tineke geboren, 27 sept 1958 werd marjan geboren, 18 april 1961 werd mans geboren en 16 okt 1964 werd alex geboren

en 5 jaar later op 17-11-1969 werd er een ongelukje geboren rond 14.00 op het westfrieshof 16 in hoorn
( de flat die mijn vader zelf had meegebouwd )
mijn moeder wist dat nog omdat er rond die tijd altijd de bus voor het huis stopte
ik woog 5200gr, en ze noemde mij carolien klassina
alex mijn 5 jaar oudere broer was niet blij, hij was nl niet meer mama’s kleinste kindje
maar mijn moeder zei hem maar je bent nog wel mijn kleinste jongen
hier heeft alex nooit mee om weten te gaan

begin jaren 70 verhuisden we naar venhuizen op de pastoorzuidgeeststr 56
waar ik toen ik 4 werd op de kleuterschool de blokkendoos kwam dit was omstreek in 1973
zover ik kan herinneren was ik daar een rustig kind en volgens mijn zusters marjan en tineke een voorbeeldig kind
volgens mij een gelukkige tijd
ik kan me daar alleen wat kleine dingetjes herinneren: – ik was gestoken door een bij op mijn hand en kreeg van mijn tante die achter ons huis woonde een pleister met een plaatje
– ik was een keer in de lift bij de oudeverdagen huisjes en ik vond het maar vreemd dat als de deur open ging de omgeving er steeds anders uitzag, ik vond het een soort tover deur
– mijn broers alex en mans die smorgens in het weekend op kattenkwaad uitgingen en merkte dat ik ook al wakker was mij meenamen omdat ze niet wilden dat ik hun zou verraden
ze gingen naar een grote vrachtwagen die ergens op een verlaten weg was geparkeerd, waar veel kratten in stonden dit bleek bier te zijn, en hier namen ze wat van mee
ze kregen toen we thuis kwamen op hun flikker,want hoe ze het in hun hoofd haalden om mij mee te nemen
– en een keer dat we bij een buurman druiven jatten door een gebroken raampje van een glazen kas
– en dat mans me mee had genomen op de fiets in een stuurzitje en dat we gevallen waren en ik een blauw been had
– we hadden daar gerrit de kraai die altijd op mijn hoofd zat en de kat peste
– en moortje de zwarte toqido kater en mickey een lapjes poes, en dat we een keer een nesje kleine katjes hadden, waar een rood katje bij zat een krengetje en dat dat mijn favorite was en ik noemde hem minet
-ik at smorgens met de katten mee , onder het aanrecht stonden altijd de voerbakjes en was ik de brokjes samen met de katten aan het opdelen, ik eentje en jij eentje zo ging dat
-en het verhaal dat toen ik nog in de wieg lag in de woonkamer iedereen aan tafel zat voor het avondeten en de mosterd moest nog gepakt worden dat marjan en tineke vochten om de pot tijdens het rennen en dat marjan struikelde dat de mosterd pot door de lucht vloog zo mijn wieg in en dat alles onder de mosterd zat en dat ik sinds dien gek op mosterd ben
-sint maarten met een petrolium stormlamp
-opa moeders kant die een wc buiten in de schuur had en dat de geiten om de hoek keken
-mijn opa vaders kant overleed en ik dacht dat hij sliep toen hij in de kist lag, en later toen ik met mijn vader op de begraafplaats liepik dacht dat de gieterkoppen die boven de grond uitstaken was bedoelt om de mensen onder de grond te kunnen laten ademen
– met mijn vader op de motor ik zat voor hem tussen zijn armen op de tank
– dat ik mijn been verbrande doordat ik tijdens de hete groentesoep opdienen op een bord leunde en die omkiepte zo over me heen
– en dat op het werk van mijn pa een sinterklaasfeestje was waar alle kinderen van het personeel kadootjes kregen , ik kreeg een thee servies met poesjes erop en dat de piet toen zijn broek afzakte
– ik liep altijd met mijn negerpop en mijn gele mohair beertje rond, en als mijn moeder de was deed hielp ik mee met mijn poppen kleertjes, die waste ik dan en streek ze ook met mijn eigen strijkijzertje

toen ik ca 5 was verhuisden we in de zomervakantie naar hoorn jupiterhof 5
tineke en marjan kwamen op 1 kamer, ik en alex kregen samen een kamer en mans zijn eigen kamer
omdat tijdens de verhuizing nog niet alles ingedeeld was moesten ik en alex samen in een twijfelaar slapen, zo onschuldig als we waren keken we nieuwsgierig naar elkaar en bekeken elkaar wat er zo anders was aan de ander, niet echt iets vreemds naar mijn inziend
we vertelde dit later aan marjan, die dit weer doorvertelde aan moeders
waardoor we op het matje geroepen werden en flink om de oren kregen
na enkele dagen kregen we ons stapelbed, ik lag onder en alex boven
na de zomer ging ik naar de 2de kleuterklas op de kleine beer
dit was ook weer een leuke tijd, ze hadden daar konijnen en een kanarie, ik kreeg daar een vriendinnetje manuela haar ouders raakte bevriend met mijn ouders
mijn vader had nog op school gefilmd met zijn 8mm camera
iedereen was aardig
ik heb een keer een arm uit de kom gehad  omdat wat mij verteld is ik niet wilde luisteren naar marjan die me ophaalde van school en me te hard aan mijn arm had getrokken, en mijn moeder me waste en ik ging huilen bleek mijn arm blauw en er vreemd bij te hangen, deze was door de huisarts weer gezet en moest ik met een mitella lopen
en ik heb een zware hersenschudding gehad na wat ik gehoord heb toen alex me smorgens naar school moest brengen op de fiets zat ik op zijn stang en is mijn voet tussen de spaken van het voorwiel terecht gekomen en zijn we over de kop geslagen en kwam ik met met achterhoofd op de stoeprand terecht, ik blijk helemaal vd wereld te zijn geweest en verward naar huis te zijn gelopen, wat ik er nog van weet is dat ik thuis op de bank wakker werd en ik niet begreep waar ik was ik dacht in het kamertje vd de lerares, daarna moesten we naar de dokter en een familie ofzo in een baby blauwe kever reed ons daar heen, ik heb nog overgegeven in de kever, en ik weet dat de dokter me met een lampje in mijn ogen scheen
ik kreeg die week van mijn lerares een puzzel van een winkeltje (ik heb deze nog steeds)Suffering in silence

toen ging ik naar de 1ste klas vd jules verne basis school na de zomer vakantie in aug waarschijnlijk ik moet toen 6 zijn geweest, marjan was ondertussen getrouwd en het huis uit
ik kreeg slechte ogen eerste tijd kreeg ik een lapje over mijn oog heel vervelend want die zat steeds aan mijn wenkbrauw vast en was pijnlijk met verwijderen, later  kreeg een bril, deze was zo sterk dat ik overal tegenop liep
de oogarts had tegen mijn moeder gezegd dat ik bijna blind was
+8 was mijn sterkte
ik had een ketting aan mijn bril zodat ik m niet kon verliezen
ik had een geweldig geheugen, bijv.  we hadden een paar cijfer sloten een paar blauwe en een rode en steeds kwamen ze aan mij vragen wat de code was, ik was de enige die ze wist
later hoefde ik maar 1x de troskompas door te lezen bij binnenkomst en ik wist voor de hele week wat wanneer kwam en welke tijd
de eerste schooldag toen ik mijn bril had werd ik als eerste in de klas gezet, daarna kwamen alle leerlingen binnen die me natuurlijk nieuwsgierig aan keken
de leerlingen in die klas waren de meeste ook van de kleuterschool ook manuela
er waren ook wat nieuwe leerlingen bij zoals wat turkse meisjes
ook hier heeft mijn vader een filmpje gemaakt met zijn 8mm camera
ik weet niet wanneer het precies begon en vooral het waarom was niet duidelijk, waarschijnlijk mijn bril, begon het pesten, iedereen op school die gepest werd, kwam een broer of zus ze helpen of de ouders kwamen op school
als ik thuis kwam en ik zei dat ik gepest werd wuifden ze het weg en zeiden dat ik van me af moest slaan en van me af bijten
ik deed niet anders, als ik het aan alex of mans vroeg zeiden ze los het zelf maar op, je bent te lelijk daarom pesten ze je wij vinden je ook lelijk opzouten
mijn vriendinnetjes waren alleen vrienden als er even niets aan de hand was of als ik hun hielp als ze ruzie hadden, ik kon niet tegen onrecht dus hielp altijd de zwakkere of degene die me na stonden
als ik ruzie kreeg op school dan stond ik er helemaal alleen voor, niemand die mij hielp
kreeg scheld woorden zoals schele of lelijkerd of 4 oog etc. naar mijn hoofd gegooid
werd getackeld geschopt en geslagen
van school naar huis werd ik altijd in de prikbosjes gegooid, ik zei altijd mijn broers komen achter jullie aan, dit was natuurlijk bluf want die lieten me altijd aan mijn lot over
wild vreemden op straat zeiden ook altijd lelijkerd tegen mij
thuis werd het er ook niet beter op daar werd ik ook voor lelijkerd uitgemaakt en gepest door mijn broers als er niemand in de buurt was en ze samen waren
en in de weekenden kwamen altijd neven en nichten langs bij mijn ouders
ik heb me nooit welkom gevoeld, ik voelde me een vreemde eend in de bijt, ik was te lelijk en te dom  om naar te kijken
ik voelde me vaak onzichtbaar, ik had het gevoel en idee dat mensen mij gewoon niet zagen, dat ze door me heen keken
alles werd steeds erger

daar kwam bij dat mans bij tijd en wijlen wel vriendelijk tegen me deed als we alleen waren
soms nam hij me dan ergens naar toe wat afgelegen was
ook gebeurde er dingen die niet zo leuk waren
hij betaste mij en deed hij zijn gulp open en moest ik mijn  mond open doen, ik dacht dat ik stikte
ik probeerde dit tegen marjan te zeggen maar ik durfde niet, want de vorige keer was ze meteen naar mama gerend om alles te vertellen wat ik haar vertelde over alex en mij en toen kregen we beide behoorlijk op ons donder dus ik heb mijn verhaal nooit afgemaakt en daarnaast schaamde ik me vreselijk en gevraagd of ze niets tegen mama wilde vertellen, het enige wat ze dus gehoord had dat mans me mee naar de bouw  had genomen en dat er wat gebeurt was maar niet wat er gebeurt was, ze heeft hier dan ook nooit wat mee gedaan, en het hield niet op bij die ene keer
het scenario heeft mijn hele lagere school plaats gevonden ik weet niet hoe vaak daar is het te diep voor weggestopt geweest denk ik
1x ben ik zelf naar zijn slaapkamer geweest in de ochtend toen iedereen nog sliep
(ik begrijp tot op heden nog steeds niet waarom) ik weet nog dat hij mijn onderbroek had uitgedaan en had gezegd als we wat horen ga je snel onder het bed liggen
en ook hier had hij weer gezegd “het is dat je zo nauw bent” ( dit stukje maalt steeds maar door mijn hoofd, waarom gebeurde dit, waarom ging ik naar die slaapkamer, heeft hij me ooit bedreigd waarom, waarom. Ben ik een pervers????? )
ik kan me 3 plekken herinneren buiten huis , dit waren de plekken waar ik iets met hem moest doen
– op de dijk bij het water naast het witte badhuis altijd oplettend dat niemand ons zag
– in een schuurtje achter de flats die altijd leeg was
– en ook vaag iets met de bouw
en vaak betaste hij me mijn borsten en van onder als ik in de hoek van de vriezer stond , dit was in de gang met een inkeping daar stond de vriezer en daar hing altijd een gordijn voor
waarom heb ik dit steeds toegelaten? Negatieve aandacht is ook aandacht???? Ik snap er echt niets van. Ik moest haast wel een pervers zijn anders zeg je het toch tegen iemand of zeg je hou op??? Heb ik toen liefde gevoeld??? Hij was nooit hardhandig, misschien deed hij te aardig op dat moment en was ik dat niet gewend???? Had hij me nodig, ik hielp anderen altijd, er werd altijd veel op mijn gevoel gespeeld door anderen is dat het????
ik kon me wel altijd goed afsluiten zodat niemand mijn emoties zag, ik lachte om alles maar ik huilde van binnen
ik wilde nooit dat iemand zag dat ik zwak was en een huilebalk, dus ik wilde altijd beter presteren vooral in lichamelijke kracht want dat valt op, waarschijnlijk werden daarom anderen bang van mij, ik kon me beter meten met de jongens dan met de meiden, bijv. met gym ik hing bovenin de touwen met wedstijdjes samen met de jongens geen andere meid kon het en dat gaf me voldoening, met harde sporten zoals voetbal of rugby ik donderde overal doorheen

op mijn 9de werd ik tante van dennis eerste zoon van marjan
vaak kon ik het beter vinden met jongens, joram die postzegels verzamelde en met mij wilde ruilen ik nam postzegels mee van pa ik kom thuis met hele mooie zegels pa was niet blij want hij verzamelde alleen nl zegels en ik had hele mooie thema zegels met dieren geruild
met david ,marco v en manuela waren we altijd aan het rolschaatsen met van die onderbind rollers
mijn vader was samen met de vader van manuela een carnavals verenging begonnen de bereliers, er waren ook middagen voor de kinderen georganiseerd, ook een middag ren je rot met martin brosius hier won ons team een spaarbankboekje met 5 gulden erop iedereen in het team kreeg zon boekje
ik ging ook naar de rommelpotten samen met manuela haar vader was lid van een jeugd zang verenging
niet omdat ik kon zingen maar ze gingen altijd met verschillende uitjes mee en dat wilde ik ook wel
ondertussen kreeg ik een bed in de slaapkamer van tineke
alex die me geestelijk pesten want was nog steeds jaloers dat ik zijn plaats had ingenomen, mans die me seksueel misbruikte en betaste wanneer het hem maar uitkwam meestal wanneer hij geen vriendinnetjes had en er niemand thuis was , hij heeft me nooit van onder gepenetreerd omdat ik te nauw was, ( wat zou er dan gebeurt zijn als ik dat niet was)
ik moest hem altijd oraal bevredigen, ik heb geen idee meer hoe vaak ik dat heb moeten doen
op school werd het pesten steeds erger en was men alleen vriendelijk wanneer men mij kon gebruiken of als ik jarig werd want dan hoopte ze dat ze uitgenodigd werden, en van mijn ouders hoefde ik ook geen hulp te verwachten
tineke ging trouwen en ging het huis uit, voor het eerst een kamer voor me eigen dacht ik, was voor erg korte duur ivm verhuizing naar het dal
in de 6de klas zei marco vh dat hij met zijn broer in de bouw was geweest en dat er 2 toffe jongens waren mans en alex genaamd, ik zei dat zijn mijn broers, hij zegt niet, ik zeg jawel, hij zegt jij bent Enig kind, ik zeg hoe kom je daar nu bij, hij zegt omdat je altijd zegt ik haal mijn broers erbij als je gepest word en er komt nooit iemand
tijdens gymles buiten moest ik heel nodig plassen maar de schooldeur was dicht en ik dacht ik heb in mijn broek geplast, tussen de middag at ik altijd bij tineke omdat die dichtbij school woonde, ik zei ik heb ik mijn broek geplast, ze pakte mijn onderbroek en keek bij het raam ik had nl een zwarte onderbroek aan ze komt terug en zegt gefeliciteerd ik denk dat mens is gek, wie feliciteert me nou met broekplassen, blijk ik ongesteld te zijn geworden geen idee wat dat toen inhield, dus te laat op school met een enorm matras van mijn zus tussen de benen ik voelde me niet fijn had het idee dat iedereen meteen zag wat er aan de hand was, iedereen was ook meteen nieuwsgierig waarom ik zo laat op school was gekomen
door de menstruatie begon ik langzaam aan te komen, voorheen nooit last van gehad

aan het eind van  de lagere school verhuisden we naar het dal in de binnenstad van hoorn
mans ging op zichzelf wonen en kreeg een relatie met miranda een erg lieve meid
alex kreeg de zolder als zijn kamer en ik kreeg de kamer achter, mijn ouders moesten steeds door mijn kamer heen lopen om in hun kamer te komen
alex kreeg verkering met angelique
ik ging logeren bij mans die was op stap met miranda
toen hij thuis kwam lag ik te slapen zonder pyjama, ik wist tenslotte niet beter na al die jaren
en is hij kwaad naar ma gegaan dat ik in het vervolg wel pyjama  moet dragen, die sprak me daar dan ook op aan
ik heb toen ook nog niets gezegd ik schaamde me kapot, maar dit was wel het einde vd misbruik ik was toen ca 12 / 13 jaar
het heeft dus bijna 7 jaar geduurd
ik heb het door schaamte zo diep weggestopt dat ik uiteindelijk dacht dat het dromen waren, maar ik dacht steeds bij mezelf wat ben ik toch een pervers dat ik zulke dromen heb

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.