Hel ging verder

op de grote kermis voor ons huis op het dal in aug werd ik altijd de kermis opgestuurd als mijn ouders op een terasje zaten wat te drinken, en ik mocht niet eerder terug komen want dan stuurde ze me weer weg
oudere mannen zaten achter me aan en boden me van alles aan, gratis dit gratis dat even gratis schieten (gelukkig hoefde ik hier niets voor te doen)
ook een keer een zwerver die vroeg of ik hem de weg kon wijzen naar schellinkhout, ik zei die kant op en wees met mijn hand, hij zei spring maar even achterop dan kun je het laten zien, ik heb bedankt en liep snel weg, ook toen ik dit vertelde aan mijn ouders geloofde ze me niet en gaven me een beetje geld om weer op te zouten

ik ging naar de brugklas op de prisma, ik dacht nieuwe school nieuwe kansen
niets was minder waar, het was een hel, ik werd gepest en geterroriseerd, de leerlingen vd basisschool had de rest vd school opgestookt
dus ik stond altijd mezelf te verdedigen ergens op school, in de klas,bij de wc, op het schoolplein, in de gang nergens was ik veilig, was nog erger dan de basis school
ook manuela zat weer in mijn klas die deed altijd mee met de rest, hier leerde ik ook miriam en  monique kennen, monique was de enige die nooit echt partij trok
ik mocht thuis maar 1x per week douchen en 1x per week schone kleding aan, ook mocht ik nooit zelf uitzoeken wat ik aan had, het waren altijd afgedankte kleding van anderen
kreeg ik op verjaardag of kerst nieuwe kleding was dat voor het weekend of feestdagen
owee als ik dat door de weeks aan trok naar school
na zwemles douchen kwamen de jongens gewoon in de meiden kleedkamer om mij te pesten en bh bandjes trekken etc.
toen we naar school terug fietsten na de zwemles reed ik naar huis om voor het eerst te spijbelen, nou dat had geen succes, mijn moeder vond dat ik me aanstelde en stuurde me weer naar school, de klassenleraar stond me al op te wachten, nou na de les werd het pesten nog erger, ik stond in de wc met monique mijn haar te doen en ik werd overvallen door meerdere klassen die de toiletten in liepen en we hutje mutje stonden en begonnen met te duwen en slaan, ik verdedigde me en probeerde wat terug te doen, het waren de jongens die de klappen uitdeelde de meiden keken er naar en gaven aanwijzingen, een jongen zei tegen de meid waarom ga je zelf niet met daar vechten, nee dat durfden ze niet ik was te sterk
het waren niet alleen kinderen van eigen leeftijd maar ook oudere klassen, dus eigenlijk de hele school
schoolarts zei tegen mijn moeder dat ik 5kg te zwaar was naar mijn lengte ik woog toen ca 62kg , hiermee is het lijnen begonnen, het begon met shakes ipv eten, hier ben ik onwel van geworden, mijn moeder boos ik moest maar gewoon eten, terwijl zij degene was die met de shakes aan was komen zetten omdat angelique het ook gebruikte
hierna volgden vele dieten die mijn leven achtervolgden

de 2de klas prisma was weer heel erg er leek wel geen einde te komen aan al die ellende
ik, monique , manuela en meriam zaten weer in delfde klas, ik trok het meeste met monique op, manuela en meriam sloten zich vaak aan bij de pesters
alleen op werkweek waren de andere leerlingen vaak aardig alleen als je wilde douchen stonden ze allemaal door het raam heen te loeren dus dat werd m niet
maar dat veranderde direct weer als we op school waren want dan werden het weer terroristen
mijn bril werd regelmatig afgepakt en werd ik weer belachelijk gemaakt, nieuw scheldwoord was geboren grootoog ivm dikke + glazen waardoor mijn ogen enorm werden

de 3de klas was ook weer niet anders
weer zat manuela in mijn klas, ik begon vaag het idee te krijgen dat zij ook bij de stokers hoorde
monique en ik werden meer vriendinnen, als anderen haar probeerden op te stoken met bijv. vind je haar ook niet stinken of heb je geen last van haar stank dan zei ze altijd nee hoor heb nergens last van ik ruik niets
zelfs leraren begonnen mee te doen met pesten, ik kon echt nergens een veilig haven vinden
en ik begreep echt niet waarom
ze begonnen met deo bussen te spuiten als ik in de buurt kwam, ik kreeg gewoon een dreun op mijn gezicht of werd getekkelt bij het langs lopen
de meiden waren bang van mij omdat ik te sterk was maar ze stookte de jongens op om mij uit te dagen
bijv. dat monique s een meid die ook bij mij op je lagere school had gezeten had gezegd dat ze mij in de zomervakantie was tegen gekomen en dat ik trut tegen haar had gezegd, ik heb dat hele mens niet gezien in mijn vakantie
ik stond soms met 3 of 4 jongens tegelijk te vechten, zij sloegen en schopte mij en ik verdedigde me
1x was er een meid die opgestookt werd op het schoolplein om mij tegen de benen aan te trappen, ik liep naar haar terug om hetzelfde bij haar te doen en liep weer terug waar ik vandaan kwam, ze was me gevolg en greep me van achter bij mijn haren, ik heb daar zo’n hekel aan dat vieze wijven gedoe
ik draai me om en grijp haar bij de haren
maar ik had een probleem mijn tas hing nog aan mijn arm en de andere hand probeerde mijn bril in veiligheid te brengen omdat zij op mijn neus aan het rammen was, dus het enige wat ik kon doen was de hand die haar haren vast had een paar keer  flink aan rukken, totdat frans hoek de gymleraar tussen beide kwam
ik liep met monique de school binnen en kijk de toiletten in en zie dat wijf haar haren kammen en ik schrok hoeveel haar ze uit haar haar haalde wat ik los getrokken had waren hele bossen, dit vond ik natuurlijk ook wel weer grappig, en we lopen verder komen we diana tegen die bij mij op de lagere school en kleuterschool had gezeten en die zegt tegen mij ben je nu trots dat je haar te grazen hebt genomen
ik kijk monique verbaasd aan en zeg nou ja als ik in elkaar getrapt word hoor je niemand en verdedig ik me een keer dan krijg ik de schuld
dansles ook al zo’n succes er waren jongens tekort en die moesten afwisselen, maar niemand wilde met mij dansen ik was te lelijk
eind vh schooljaar heb ik tegen onze klassen juffrouw gezegd dat ik niet meer met manuela in de klas wil, en bleek dat manuela hetzelfde had gevraagd
ik zou weer met monique in de klas komen
we wilden sporten maar mijn ouders hadden er geen geld voor
dus gingen we verschillende sport verenigingen af en deden mee met proef lessen, zo hebben we toch een aantal weken gratis gesport oa volleybal
de sportdagen op school vond ik de leukste dagen vh schooljaar dit geld voor alle klassen ook de lagere school
mans was al die jaren het zwarte schaap vd familie bleef soms maanden weg van huis had veel problemen en ook met drugs, vaak van het padje af
als hij dan terug kwam was mijn vader zo blij dat hij stond te janken
er was vaak ruzie tussen alex en mans  vooral over de zegelringen van mijn vader
alex wilde ze toe eigenen maar pa zei nee mans is de oudste dat vond alex niet fijn
hij dacht vaak dat hij de meeste rechten had waarschijnlijk omdat hij sprekend op mijn vader leek geen idee waarom een foutje in zijn hoofd net als zoveel dingen
pa heeft ons behoorlijk ingeprent dat familie heel erg belangrijk is  probeerde dan ook in alle macht iedereen bij elkaar te houden
ik had dat ook zo in mijn hoofd maar helaas dacht niemand zo over mij, ik was altijd een buiten beentje en een brutaal nest volgens de rest, dat ik vaak een te grote mond had tegen mijn ouders hoe ik dat wel niet durfde
altijd ruzie met dennis, ik kreeg altijd de schuld als dennis weer begon te janken ook al was het zijn eigen schuld , ik kon nooit wat goed doen
in de zomervakantie kreeg ik te horen dat we gingen verhuizen naar schagen

ik dacht een compleet nieuwe stad dus dacht nieuw mensen die kennen me niet dus misschien word het beter
maar net of ik een briefje op mijn rug had, alleen werd er minder gevochten, maar het pesten was weer verschrikkelijk
lerares van kantoorles had mijn moeder benaderd dat ik vaker schonen klederen aan moest, nou dat werd meteen een feestje thuis ik werd uitgeveterd en kreeg de volgende dag meteen nieuwe kleding aan, want zij was degene die zich nu ineens voor mij schaamde
ik hield nog wel contact met monique, we schreven veel en belden 1x per week kort, mijn moeder stond altijd op de klok te wijzen, en eens in de zoveel tijd logeerde we bij elkaar
maar ze is nooit een vertrouwens persoon geweest, ik durfde nooit wat te zeggen,  gewoon alleen voor de lol en dat hadden we wel samen
de tandarts ook zon beul samen met de assistente
poetsles nou ze heeft me met een droge harde tandenborstel in mijn mond staan raggen dat mijn hele mond kapot was, ik kon daarna niets meer eten, mijn moeder zei voor de zoveelste keer ach stel je niet aan
toen werd ik zo pistoff dat ik zei kijk dan godverdomme in mijn mond, toen ze keek schrok ze behoorlijk en zei ooh je hebt er niet over gelogen, ik zei nee waarom zou ik, ze hebben er niets aan gedaan met de tandarts of hem aangesproken
eind vd 4de klas vond ik het genoeg geweest ik was school zo zat en officieel zou ik nog 1 jaar moeten
toen kwam er een beroepskeuze dag, en daar stond ook het leger
ik nam wat folders mee en ging ze lezen
het leek me wel wat, gratis sporten, ook goed voor afvallen, gratis rijbewijs etc allemaal voordelen en ik kon vervroegd van school af
de landmacht kwam thuis bij ons praten omdat ik eigenlijk nog te jong was maar mijn ouders vonden het goed ik zou later nog een uitnodiging krijgen voor de test voor kvv korporaal
in schagen leerde ik bayer weer kennen die konden we van de camping in ommen waar we jaren terug regelmatig stonden
op de camping hadden we vaak ruzie, en in schagen werden we vriendinnen
na een paar weken kreeg ik de uitnodiging van  het leger binnen, ik moest naar de hollandse rading
was een gezellige dat met best zware testen, de wiskunde test was een eitje, de talen test was heel erg moeilijk
door de wiskunde test was ik door gegaan naar de volgende ronde het interview haha wat een afgang
hier komt echt het domme blondje in mij naar boven
tijdens dit interview vroegen ze mij of ik tegen kernwapens was, ik dacht ojee hier heb ik nog nooit over nagedacht en dacht wat moet ik nu zeggen
dus ik zei ja ik ben tegen ….piep…. fout antwoord, wat dan als je ze moet vervoeren, ik zei het is mijn werk dus dan doe je dat
ik was zeg maar niet geslaagd
ik heb er nooit bij stil gestaan dat juist het leger wapen geil is, maar ja weer een ervaring rijker en een leuke dag gehad, en voordeel ik was mooi van school af

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.