Hoe bevooroordeeld mensen kunnen zijn

ik gooide mijn bril in de kast en pakte hem alleen als ik echt nodig had
mijn eerste baantje kreeg ik via mijn buurmeisje miranda, ze stopte voor een vaste baan en haar baas vond het goed dat ik het over nam
was een kantoor baantje voor een schoonmaak bedrijfje
de baas leek een beetje op een lelijke versie van gerard joling
die bleek achter mij aan te zitten en wilde steeds dat ik hielp met schoonmaken op scholen in de avond, dit deed ik ook om extra te verdienen, ik was aan het sparen voor contact lenzen
 in de zomervakantie moest ik terug naar school om mijn spullen op te halen
en de medeleerlingen keken me verbaasd aan en riepen ooh en waren ineens vriendelijk, dit alleen doordat ik geen bril op had en eigen gekochte kleding aan had
ik was niet gewend dat mensen me positief benaderde en me zagen staan
ik had me bij het uitzendbureau ingeschreven
de volgende baan werd de augurken fabriek omdat ik daar de hele week kon werken ipv 1 dag administratief werk
werk was kut maar de collega’s vriendelijk
ik kreeg een brommertje van mijn vader voor mijn verjaardag omdat ik 16 werd een oud ding maar hij deed het een honda reed alleen erg langzaam
volgende baantje was in een drukkerij waar ze schorten ed bedrukte, vreselijke collega’s erg uit de hoogte en ik had vaak hoofdpijn vd verflucht
ik hoorde dat de vezo vlakbij mijn huis zou komen dus heb daar gesolliciteerd en werd aangenomen
ik moest voor de opening speciale kleding aan dus ik met mijn moeder naar de bank om geld te halen voor nieuwe laarzen en toen zei mijn moeder volgens mij staat gerard joling achter je, ik kijk om en ik kijk m recht aan, ik werd rood en kon geen woord uitbrengen en hij zei vriendelijk gedag
hij had toen net 1 of 2 jaar geleden de soundmixshow gewonnen en ik was op dat moment fan
nog in zijn Engelstalige tijd
bij de vezo zaten kutwijven en een paar aardige meiden en de jongens waren aardig
maar de kutwijven en de vervelende bedrijfsleiders hadden de overhand
die waren ook van het pestkoppen soort waar ik natuurlijk weer de dupe van werd
erg laatdunkend
1 bedrijfsleider heb ik een keer met een container voor de voeten gereden want ik was het gewoon zat om als sloof behandeld te worden want zoals op elke drukke vrijdag moest ik voor de slijterij, lege flessen en vakkenvullen in de winkel zorgen, dit was zo extreem dat mij werd gezegd de slijterij gaat voor alles, dat het belletje bleef maar gaan en de rij vd lege flessen werd maar langer, en kon ik de mensen eindelijk helpen bij de flessen moest ik direct weer naar de slijterij, dus mensen werden boos op mij en wilden klagen bij de bedrijfsleider wat ik toe juigde omdat dat mij ook zou helpen en dat vonden de klanten maar raar, en ondertussen viel de bedrijfsleider mij steeds lastig met de vraag waarom de container met suiker nog niet in het vak stond
savond’s thuis zegt mijn moeder blijf maar op je kamer want de verzekeringsman komt zo langs, later zei mijn moeder is maar goed dat je boven bleef want de verzekeringsman was een vd lege flessen klanten van vandaag en was niet erg over je te spreken
ik spaarde voor een brommer een peugeot
en ik begon samen met bayer uit te gaan ik was toen 17 we gingen altijd naar de discotheek de lantaarn
alcohol begon ik ook fijn te vinden, de smaak vond ik vreselijk maar het gevoel was fijn ik durfde veel meer, ik was dan geen bange poeperd meer
het viel me op dat sinds ik geen bril droeg ik ineens vrienden kreeg wat een hele rare gewaarwording was, en jongens die meer interesse in mij kregen
maar dit was ook weer link want omdat ik deze aandacht niet gewend was viel ik ook snel voor iemand, gelukkig waren de meeste hoffelijk

na mijn eerste date probeerde de vriend van mijn vriendin mij te koppelen aan zijn broer
dit was een carnavals weekend
ik moest er niets van hebben, hij praten zo raar tegen mij, en ik ga met bayer naar de dansvloer en ik vraag wat is hij niet goed ofzo ze zegt nee hij is doof
na een tijdje buiten zie ik in mijn ooghoek dat rob zijn broer een seintje geeft dat hij zijn arm om me heen moet doen en dat wilde hij dan ook don maar ik was hem voor en gaf hem een elle boog
op dat moment komen we mijn ouders tegen moeders zwaar onder de drank en we besluiten met zijn alle naar huis te gaan, moeders wilde niet met ons in de taxie, ik dacht wat heeft die nu weer
thuis aangekomen met het hele stel was ma op de slaapkamer boos
pa zegt ze denkt dat de dove je vriend is, ik zeg nee echt niet, maar ma wilde het niet geloven
zelfs de volgende dag koste het me moeite haar te overtuigen dat ik niets van die jongen wilde 
werd ook wel lastig gevallen op de fiets als we naar huis reden vanaf de discotheek, even aan mijn kont zitten ed
dus ik heb de gast tijdens het fietsen van zijn brommer getrapt
op een oldtimerfestival kreeg ik een 2de date, wat uit niets uitliep

ondertussen werd er een nieuwe verhuizing geplant terug naar hoorn 1988
ik zou overgeplaatste worden naar de vezo in hoorn
ik woonde ca een maand bij marjan ivm de overgang naar de vezo
ik had een keer avocado gegeten en savonds zaten we de film de exorsist te kijken, en ze braakt over de priester en ik braak daarna ook net zo groen de avocade eruit, bleek ik buikgriep te hebben gekregen, maar het moment waarop het gebeurde was wel grappig
mijn ouders hadden de sleutel gekregen en onze kat semmy die we al hadden sinds het dal meegenomen naar het nieuwe huis
en ik dacht ga even bij ze kijken en dan kan ik mijn kat zien want ik miste hem
ik kom bij mijn ouders en zeggen ze hij is net ontsnapt
dit verhaal heb ik nooit geloofd, volgens mij hebben ze hem gewoon achter gelaten

tineke kwam in het ziekenhuis ivm geelzucht en mijn vader hamerde erop dat ik naar het ziekenhuis moest, want familie is zo belangrijk en als jij niet bij hun in het ziekenhuis komen dan komen ze ook niet bij jou als je erin ligt, ben er toen heen gegaan met een dubbel gevoel dat familie zo belangrijk moest zijn
mijn moeder was aan het strijken ze geeft me een ijskorten tijd daarna zegt ze je moet even je schort strijken van je werk, is goed zeg ik, ze zegt nu, ik zeg straks, nee nu zegt ze ik boos en zeg mag ik eerst mijn ijsje opeten,, zij kwaad, ik zeg had me dan niet eerst een ijsje gegeven
ik ging altijd met mijn ouders naar verschillende campings in de vakanties waar ik vaak alleen de dag door kwam
mijn ouders hadden een camping geboekt in terwolde voor een seizoen mijn ouders waren al op de camping maar ik was nog aan het werk
de avond voor mijn vakantie krijg ik een brommer ongeluk met een mini, haar schuld ze had me geschept terwijl ze me voorang moest geven
zwaar gekneusde pols en schouder, en ik was alleen thuis, ik kon me niet zo goed zelf aankleden, maar met moeite ging het
dus eerder naar de camping, mijn pa haalde me op kregen onderweg op de lelydijk pech, moest ik een takke end terug lopen ca 10km om iemand te kunnen bellen om ons terug te halen
uiteindelijk konden we dan na reparatie toch naar de camping
iedereen was bevooroordeeld over mijn brommer ongeluk dat het wel mijn eigen schuld zou zijn geweest, want het is nl altijd de schuld vd brommerrijder
in het zwembad kon ik goed revalideren
in de huiskamer de bar op de camping zat ik met mijn ouders wat te drinken en daar zat een leuke jongen aan de bar die me steeds glimlachend aan keek
ik erg verlegen lachte terug
totdat de 2 barmannen me op de kruk naast hem zetten om ons te koppelen, wat gepraat en was een gezellige avond, hij geloofde niet dat ik nooit echt vriendjes had gehad want ik was toch een knappe meid, ik dacht die is gek
ik jong en naief en gevoelig voor dit soort praat omdat ik altijd het tegenover gestelde gewent ben dat ik lelijk ben , ik vond hem wel leuk en was onder de indruk
savonds in de tent van mijn ouders napraten met een drankje
deze zomer verkering gekregen hij kwam elk weekend op de camping bij zijn moeder jopie, en dan kwam hij ook bij onze tent
savonds uit in de discotheek, hij vroeg een plaat aan with or without you van u2
hij was wel lichtelijk paranoia want hij dacht dat ik achter zijn geld aan zat zodat ik altijd alles zelf moest betalen, niet dat ik het erg vond kon hij niet zeggen dat ik op zijn geld zat te teren
de avond na de disco waren we bij de buurman van zijn moeder langs gegaan zijn naam was rene, ik zei nog kun je dat wel maken zo laat, geen probleem zei hij, hij was al stom dronken
in de caravan zaten nog andere mensen ik was erg verlegen en die rene was aardig en vroeg of ik wat wilde drinken
1 avond was hij na het uitgaan meegegaan naar de tent, hij vond alex wel een toffe peer, iedereen lag al op bed en alex en angelique sliepen in mijn tent, dus ik kroop ook in mijn tent en ate bleef voor de tent ouwehoeren en angelique werd het zat en zei ga naar huis of duik de tent in, het laatste deed hij en lagen we met zijn 4tjes in de kleine tent, ik voelde me wel wat vreemd maar ik vond het ook wel fijn, er kon toch niets gebeuren
in een vd laatste weken vd vakantie werden mijn ouders gebeld door marjan en zou wat met gavin en zijn opa gebeurt zijn en ze moesten naar huis, ik moest op de camping blijven
ik kreeg een naar gevoel in mijn buik en zonder dat ze mij vertelde wat er aan de hand was wist ik het en ik voelde me verdrietig worden, ate bleef die avond bij mij, ik was wat onwennig hij zei steeds je mag me wel aanhalen hoor, ik was er niet bij ik dacht aan mijn dromen en ik dacht als het klopt zouden ze dan ook zo voor mij opkomen?? Als dat ze nu voor gavin doen
toen ik naar bed ging bleef hij ook, maar hij had een hekel aan katten en mijn elvis zat in de tent, dus hij ziet de kat en pakt hem en wil m naar buiten gooien, maar jammer voor hem elvis zat aan een touwtje met een tuigje dus hij kwam niet ver en daar baalde hij van
enkele dagen later kwamen ze terug en ik kreeg maar weinig te horen wat er gebeurt was , wel dat ze erg ontdaan waren en mijn vader in alle staten
bij mij begonnen er gedachten te sluimeren
toen de herfst vakantie eraan kwam zeiden mijn ouders waarom ga je dan niet naar ate toe in hengelo, dan kunnen jullie elkaar beter leren kennen ipv af en toe een weekend
dit afgesproken, ik had mijn cowboy jas aan die ik net had gekocht op de zwarte markt in beverwijk, ate haald mij op vh station
hij kijkt me wat vreemd aan, ik had niet echt het gevoel dat hij zo blij was me te zien
bij hem thuis maak ik kennis met zijn 2 broers en 2 zusters waarvan 1 geestelijk gehandicapt en blind
zijn ene broer en zijn oudste zus mocht ik niet zo en zij mij schijnbaar ook niet zo
zijn oudste broer jan een rooie was zeer vriendelijk
savonds uit, kennis maken met zijn vrienden, ik voelde me niet echt welkom ze praten express in het hengelo’’s wat niet te verstaan is
ik had al gehoord dat er een bruiloft zou zijn en dat ate me mee wilde nemen
ik had dus al een kadobon gekocht voor het bruidspaar
savonds vroeg hij mij kom bij me liggen want ik lag op de grond, ik kroop bij hem in bed, hij zei dat hij baalde dat ik nog maagd was, dus hij wilde verder niets in bed doen
na de bruiloft dag later krijg ik te horen dat het normaal is daar dat de bruiloft door de vrienden word betaald, en aangezien ik daar nu ook gast was geweest of ik even 250 gulden wilde betalen aan hem want dat had hij voorgeschoten voor mij, ik stond echt perplex dat dat niet even voor die tijd vermeld werd
ik voelde me steeds minder op mijn plek
overdag droeg ik lenzen en savonds kreeg ik droge ogen dus deed mijn bril op en ging naar beneden naar de rest en iedereen keek me verbaasd aan
ineens was niets meer goed ik was te dik etc.
en savonds naar bed ik dacht ik ga vast in zijn bed liggen, daar vroeg hij gister ook om, toen hij naar bed ging ging hij op mijn bed op de grond liggen, vond ik erg raar
de volgende dag naar een discotheek geweest en jan zijn broer zei als je iets leuks ziet dan moet je dat zeggen dan koopt hij dat wel voor je, nou zo ben ik helemaal niet, maar ik wist wel zeker dat het ook niet zou gebeuren, waarom zou ik dan alles zelf moeten betalen, ook de borrelkaart aan het eind vd avondndie moest ik zelf betalen
hij had een vrij kwaaie dronk en hield graag van knokken, in de disco werd hij slaags met een andere jongen over een meid
bij thuis komst kreeg hij grote bonje met zijn broer zijn moeder probeerde tussen beide te komen maar het hielp niet, zijn moeder zei tegen mij je moet hem wat proberen onder controlle te krijgen en zeggen dat hij niet zoveel moet drinken,
nou dat had de volgende avond geen succes want we ware in de kroeg hij dronk weer veel en zei al een paar keer dat ik op zijn geld uit was en hij ging strip poelen hij verloor , ik zei je moet wat minder drinken, ik kreeg meteen de volle laag waar ik me mee bemoeide, we gingen met de taxi naar huis
die avond thuis heeft hij het uitgemaakt en zei ik verlang nog naar mijn ex
ik was er stuk van op dat moment ook al voelde  ik het aankomen omdat hij zo koel deed de laatste tijd,  maar achteraf moet ik er blij om zijn
smorgens belde ik mijn vader op of hij me wilde komen halen
hier was pa niet echt blij mee
toen werd ik  bij de vezo ontslagen omdat ik opgestookt was door ilse een collega waar ik toen mee optrok om een knijppopje te stelen zij nam er ook een mee
nou vond ik het al raar dat ze het popje zelf de volgende dag weer terug had gebracht
nou bleek dat ilse beloont werd voor elke collega die betrapt werd op diefstal die zij had aangegeven, politie was wel op mijn hand maar kon er niets aan doen deze zei je moet je morgen ziek melden, maar dit heb ik niet gedaan omdat ik het niet begreep hoe kun je je nou ziek melden als je op staande voet onslagen bent
dus tijdje zonder baan gezeten en zonder uitkering
toen kwam ik bij bellmann een infrarood alarm fabriek, waren hele leuke colegas werd net familie

1989
in het begin vh jaar vroeg mijn moeder aan mij waar ik heen wilde op de camping ik zei de scherpenhof
ik had ate nog in mijn kop, ik dacht misschien zie ik m dan nog weer
het eerste weekend in het voor seizoen in april op de camping ontmoete ik rene voor de 2de keer alleen nu zonder ate
rene , een erg magere jongen in een veelste grote leren jas en te grote legerkistjes aan
het was bingo avond in de huiskamer rene sprak me aan en vroeg mag ik bij jullie komen zitten
is goed en hij kwam naast me zitten, we begonnen te praten, hij was heel vriendelijk
ik ondervroeg m naar ate omdat hij contact had met de moeder van ate, jopie, dit was rene zijn buurvrouw op de camping
het was een gezellige avond vol met alcohol , ik won een edammer kaas
savonds in de tent ik was behoorlijk dronken, ik danste om de midden stang vd tent net of het een danspaal was, mijn moeder vreesde voor de tent, chita onze duitse staander lag me verbaasd aan te kijken wat ik aan het doen was
na deze ontmoeting volgden er meer elk weekend als we op de camping kwamen ontmoette ik rene in de discotheek en ik hoorde hem altijd uit over ate
tot rene een avond zei wil je bij mij wijn komen drinken
ik zei ok, ik hou niet van wijn maar ach er zat alcohol in dus is altijd goed
in de caravan aangekomen zijn we op zijn bank gaan zitten en hebben de rest vd avond en daarop volgende nacht stom zitten ouwehoeren over een lampenhaakje wat veel op een spin leek mede door de schaduw vd verlichting , hij vertelde me dat harry de spin zich veranderd in een lampenhaakje als ik in de buurt kwam omdat hij wist dat ik bang was voor spinnen
en we praten over wijn en een wijncursus die ik had gevolgd via de vezo
na een paar uur kwam van het een het ander en begonnen we te zoenen tot het alweer licht begon te worden
hij bracht me naar de tent, nou ja tot de toilet gebouwen want mijn moeder bleek nog op te zijn, we namen afscheid
ik liep de tent in en ging zitten, ik verwachte een preek waarom ik zo laat thuis kwam
maar ze sprak met geen woord, ze ging gewoon door met haar breiwerkje
ok zei ik , ik ga naar bed en zei truste
de volgende dag werd ik op tijd geroepen om naar de winkel/markt te gaan bij nacht de man bij dag de man zei mijn vader
maar geen woord over rene ,
ate was uit mijn hoofd verdwenen
smiddags  loop ik met ene monique bij de bowling en rene staat achter ons en hij roept me ik kijk blozend om en monique zegt is dat je vriend, ik zei nee lichtelijk in paniek en we liepen snel weg, ik kijk nog achterom en zie m beteuterd staan ik voelde me heel erg schuldig
in de avond zie ik rene weer in de disco en we gingen weer naar zijn caravan
hier kwam ik er achter dat hij  wat ouder was dan ik had verwacht
ik dacht dat hij 27 was net zo oud als ate, maar hij was 30 en hij dacht dat ik ca 22 was maar ik was 19, maar dat deed de pret niet onder
hij vertelde over zijn ex toos dat hij het daar nog moeilijk mee had met de  breuk, en over een ex vriendinnetje karin die ziek was
van het een kwam het ander en hebben voor het eerst sex gehad
we hadden elkaar ontmaagd, wat ik toen vreemd vond omdat hij al meerdere relaties had gehad
datums ben ik slecht in uit die tijd maar het was omstreeks mei, we zagen elkaar elk weekend als we op de camping kwamen
ik heb hem een hangertje gegeven met mijn naam erop, we lagen meerder deel vd tijd in bed, rene zijn nek behoorlijk onder de zuigzoenen hij probeerde het ook bij mij zonder succes lol
ate zijn moeder had rene al een paar keer gewaarschuwd die meid is niets voor jou, ze is veelste stil, rene had gezegd ze is perfect voor mij
mijn ouders waren door de weeks een keer op de camping en ik was thuis omdat ik moest werken, rene had een afspraak met mijn vader
word er ineens gebeld ik sta op het station, ik zeg waar in hoorn zegt hij ik zeg wat en je had een afspraak met mijn pa, die heb ik ontlopen zei hij en ben naar jou toe gegaan met de trein want ik miste je
dus ik op mijn brommer naar het station, zijn we naar de bios gegaan naar de film sea of love, hij is bij me thuis blijven slapen beneden op de bank, en had last van elvis mijn kat en kwam boven en zei ik kom bij jou liggen want de kat laat me niet met rust, toen kwam hij bij mij in bed liggen samen op een eenpersoons bed, we hadden het fijn maar waren beide een beetje verlegen de volgende dag
die dag zijn we nog naar mans geweest we zijn met zijn allen naar beverwijk geweest  en bij mans blijven geslapen, het klikte goed tussen mans en rene ook later op de dag tussen marjan en rene, rene kreeg een lp van hans van slade
weer op de camping het weekend , veel gepraat samen, rene was erg gecharmeerd van mans
hij vond het zon toffe gozer
iets vond ik daar niet fijn aan en ik had het gevoel je mag hem niet zo tof vinden want zo tof is hij niet om zo op een voetstuk te staan en ik vertelde  hem mijn geheim waar ik nog nooit over gesproken had, ik vertelde hem dat ik iets moest zeggen maar dat ik niet zeker wist of het wel echt gebeurt was, ik vertelde hem over mans en mij in het verleden, maar vertelde erbij het kan ook zijn dat ik het alleen maar gedroomd heb, dat ik niet meer weet of het echt is gebeurt
hij nam het verhaal aan en deed nog steeds erg vriendelijk tegen mij
ik heb dit 13 jaar lang met me meegedragen en er nog nooit eerder over gesproken

toen ik weer op de camping kwam ik denk in juni was rene niet thuis, ik ga naar de huiskamer en vraag het de barkeeper of hij rene gezien heeft, deze zegt rene ziek, ik zeg nee ik denk het niet, maar ik dacht dat hij vroeg of hij ziek was, maar hij bedoelde rene zieck zijn volledige naam wat ik niet zodanig had herkent omdat rene tegen mij had gezegd dat hij ziëck hete met de nadruk op de e
en toen kwam ik er achter dat hij opgenomen was op de wellen in apeldoorn een psychiatrisch ziekenhuis
het personeel vd camping zat te stoken dat rene niet deugde dat hij al een vriendin had etc.
daarna werden de verhalen nog erger dat hij gek zou zijn en dat ik beter bij hem uit de buurt kon blijven
dit hadden ze ook tegen mijn ouders gezegd en die hadden weer met tineke en marjan gepraat, dus ik werd aan alle kanten gewaarschuwd ga niet met m in zee want hij is gek, ook op mijn werk werd ik gewaarschuwd ga niet met iemand in zee met dat soort problemen, je raakt er zelf ook in verstrikt, ik zat behoorlijk in 2 strijd want zo kende ik rene niet en ik hoor graag ook zijn kant vh verhaal
maar er werd zo op me ingepraat dat ik uiteindelijk zei ok ik maak het wel uit, maar ik ga niet alleen heen, dus pa ging met me mee, ik zei hij heeft nog wel een hangertje van mij
op de welle aangekomen met de bus, spreek ik iemand aan bij de ingang want hij zat op een geslote afdeling
hij mocht met me mee naar buiten
we hebben lang gepraat, mijn pa op afstand werd erg ongeduldig, vroeg later aan rene dat hij nog een ketting had die kapot was maar rene was slim en gaf de ketting maar zonder hangertje
hij zei loop even mee ik heb wat je moet lezen wat ik weer terug wil hebben, op zijn kamer hing mijn foto boven zijn bed
hij gaf me ook zijn dagboek mee rene vroeg me die te lezen en vroeg of ik om 5 uur terug wilde bellen om mijn definitieve antwoord te geven
in de bus begon ik al te lezen
ik heb nog nooit iemand zo over mij zien schrijven of denken, ik heb zitten huilen, mijn pa baalde al
ik belde rene terug om 5 uur, en hij vroeg meteen wat mijn antwoord was, ik zei ik maak het niet uit, hij was zo blij we huilde beide aan te telefoon, mensen die stonden te wachten om ook te bellen werden ongeduldig
de week daarop heb ik  zijn caravan schoongemaakt
hij had een sleutel achter het kattenluikje laten leggen
afwas van weken terug stond er nog en het eten wat we samen nog hadden gegeten stond nog in de pan de aardappels stonken naar zweetsokken
ik heb al zijn was uit de bak gehaald en alles op de hand uitgewassen,

met pinkster kwam astrid mee naar de camping op dat moment een stapvriendin en collega, ze was erg naïef, jongens deden erg opdringerig naar haar toe in de disco en ze keek me bang aan, ik heb ze van haar af moeten trekken, ik kan slecht tegen onrecht, dus als iemand me na staat dan duik ik er tussen ongeacht de gevolgen en later die avond liet ze zich tussen haar benen aanraken tijdens het zoenen, ik zei waar denk je mee bezig te zijn mijn vader is op dit moment verantwoordelijk voor jou dus even normaal doen en ze liep mokkend met me mee
ik had vaak ruzie thuis over rene, een keer hooglopend met mijn moeder, ik weet niet meer precies wat er gezegd werd iets over dat rene gek was oid maar ik was de tent kwaad uitgelopen en liep toen naar alex die verderop stond ik zei dat mens is zelf gek, en die gaf me zomaar gelijk en hij had tegen mijn moeder gezegd dat ik dit zelf moet doen en uitzoeken
na een paar weken kwam rene elk weekend even uit de welle en hadden we het fijn samen,
hij maakte een paar keer een uitgaans date met me en kwam dan niet opdagen, 1x heb ik daar wat van gezegd en  heeft hij me meegenomen naar de julanatoren, ook was ik een weekend alleen naar de camping geweest, ik moest van mijn ouders in mijn eigen tent slapen, dit gebeurde natuurlijk….niet
tussendoor kermis in hoorn en  lappendag, met de meiden van bellman op stap en met alex en angelique op kroegentocht
ik dronk net zo snel mijn coeberg als hun hun biertjes dus ik werd aardig lam
tineke was nieuwsgierig naar hem en zou naar de camping komen naar mijn ouders toe
maar rene vond dat maar niets
die week thuis ik meen op donderdag  gaat de telefoon
buurvrouw van rene aan de telefoon, rene ligt in het ziekenhuis en heeft een zelfmoord poging gedaan met wijn en tabletten, ik dacht dat mijn hart eruit getrokken werd en de grond verdween onder mijn voeten
ik raakte in paniek  ik dacht ineens o nee toch niet mijn schuld dat ik m pushte om te tineke te ontmoeten
ik ging het weekend meteen naar deventer het ziekenhuis op bezoek bij rene, hij was blij me te zien
hij had daar huub leren kennen
tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis hadden de lui vd camping zijn caravan leeg geroofd,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.