Hoe het leven veranderde

na het ziekenhuis waar rene terecht was gekomen door zijn zelfmoord poging kreeg rene een huisje in het bos in lettele, was een bungalow, de plek was mooi, het huisje ging wel, ruimte was goed maar was wel behelpen met de douche en de kachel, rene kreeg daar een hondje van zijn tante truus, bono noemde we hem, een week later had ze hem weer opgehaald met een smoes dat de moederhond de pup zo miste en dat ze hem weer meenam
rene vroeg mij steeds om geld, dit heb ik m nooit gegeven, maar ipv dat nam ik elk weekend een tas met lekkers en boodschappen mee, de brood en kaas lag altijd groen in zijn kast hij at erg slecht en was broodmager ca 43kg
het huisje stond ook te koop, en we werden regelmatig lastig gevallen door potentiele kopers, die rene regelmatig de stuipen had gegeven, ze stonden dan met hun handen voor hun gezicht door het raam te loeren en rene trok dan heel snel de gordijnen open ze trokken dan wit weg
rene kwam op mijn verjaardag samen met het bellman team, was erg gezellig
na een paar weken net voor kerst kreeg hij een flat in apeldoorn, huub kwam met zijn daf en aanhanger meehelpen

rene kreeg een ongelukje en scheurde zijn enkelbanden en kwam in het gips we gingen met een taxi
naar een jazzweekend oid in de stad en bij terug komst was een fles wijn weg
de buurvrouw zegt rene die kon in zijn huis komen omdat hij hulp nodig had met boodschappen door de weeks
het was een vrouwtje alleen aan de drugs en drank
dus ik naar haar toe waar ze het lef vandaan had om een fles wijn uit zijn huis mee te nemen, die wilden we zelf drinken vanavond, dus ik ging bij haar verhaal halen ze mopperde en gaf de aangebroken fles wijn terug
de volgende dag ik nog steeds pissig
ik ga boodschappen doen en dacht ik moet die sleutel terug hebben, ze moet niet meer in het huis komen,dus ik stop mijn sleutel weg en bel bij haar aan en zeg ik ben mijn sleutels vergeten kan ik de jouwe lenen ja zegt ze krijg ik ze wel weer
tuurlijk zei ik en ik pak de sleutels aan, natuurlijk nooit meer terug gegeven
ik begon dat weekend wat gebekter te worden tegen rene. Omdat hij erg kon comanderen ivm zijn gipspoot
hij was ook erg depresief en had problemen als de deurbel ging dan was hij helemaal verstijfd
met de kerst samen u2 geluisterd via de radio speciaal concert
oud en nieuw was ook gezellig met zijn 2

1990

rene maakte muziek bandjes voor mij voor in mijn walkman en hij sprak ook lieve woordjes in tussen de liedjes door, vond ik altijd lief en hoorde ik zijn stem
rond deze tid werd rene afgekeurd, ze gaven hem de stempel manisch depressief
hij noemde mij altijd zijn antidepresiva en vond mij de mooiste meid vd wereld vanaf dag 1 dat hij me zag en dat ik van die mooie ogen had
mijn moeder had de woningbouw onder druk gezet om een huis voor me te krijgen
ik en mijn moeder hadden heel veel ruzie, ze zei tegen de woningbouw of zij eruit of ik eruit
ik kreeg een gezins woning omdat rene op papier had gezegd dat hij er ook ging wonen
in maart kreeg ik de sleutel vd st jozefstr een gezinswoning boven een gelijk vloerse woning met een oudere vrouw mevr bakker als buurvrouw , ik en mijn ouders en mijn zus tineke gingen in het huis aan het werk zodat ik er snel in zou kunnen
met enkele weken was het klaar, wat was ik blij en op het moment ik daar woonde was rene daar elk weekend
bij bellman ging het slechter er kwamen collegas die bij mij op de prisma hadden gezeten en begonnen de sfeer behoorlijk voor mij te verzieken, het pesten was weer begonnen
mijn elvis was ook met mij meegekomen, maar helaas voor korte duur hij werd smorgen aangereden op de autoweg en werd bij ons gebracht door de dieren ambulance, hier was ik kapot van
wel baalde ik dat mijn ouders de sleutel hadden want steeds in het weekend stonden ze onaangekondigd smorgens in de gang hallo, koffie, terwijl ik en rene in bed lagen, wat van gezegd ze waren niet blij
ik kwam de eerste tijd nauwelijks bij mijn ouders even genieten vd vrijheid, ook hier was mijn moeder niet blij mee
rene wilde met mij bij het pension kijken voor jong katjes in apeldoorn maar zij hadden geen kleintjes
toen had de buurvrouw van mijn moeder kittens daar heb ik sheba uitgekozen een zwart schildpad poesje
een buurmeisje in het andere blok had ook een nestje, dus ik en rene heen ik koos voor een hele zwarte dit werd rambo
rene koos voor zijn tweelingbroer dit werd basje en hij nam ook een schildpad zusje wat wanda kwam te heten, rene zou ze later meenemen naar apeldoorn waar hij al 2 andere poezen had kanja een cyper die hij van zijn dronken buurvrouw had en minet een rood witte poes
maar hij had ze nooit meegenomen naar zijn huis
ik raakte mijn vrienden kwijt omdat ze bang waren dat wat rene had besmettelijk zou zijn
rene werd als gek afgeschilderd en ze waren bang dat zij ook gek zouden worden
in sept stond rene samen met huub zonder aankondeging met zijn inboedel bij mij op de stoep, ik kom bij je wonen zei hij
ok zei ik maar ook wel blij verast

rene begon op eigen houtje zich te verdiepen in mijn verleden, hij ging praten met mijn zusters
tineke wist nergens van maar hij kon wel goed met haar praten
marjan vertelde dat ze alleen wist dat er wel iets gezegd was, ze wist niet waar het over ging wel dat het iets met mans te maken had maar dat ze daarna haar mond moest houden en dat ze niets mocht vertellen en dat had ze gedaan
toen vertelde rene me dat en dit was voor mij de bevestiging dat alles geen dromen waren maar echt was gebeurt

ondertussen had ik alweer div baantjes gehad
bellman was failiet gegaan en ik had bij een vries/kluis deuren fabriek gewerkt, het was een mannen bedrijf waar ze meer vrouwen wilden hebben,  later bleek ik te klein  voor het werk tussen al de jongens en werd daar niet voor vol aangezien
id tree pakking een inpak bedrijf  hier werd ik ook weer gepest ik trof het altijd
mijn brommer bij mijn ouders gestalt deze werd steeds gesloopt in de gezamelijke schuur en er werden ook fietsen gestolen
daarom parkeerde we steeds de fiets voor de deur op de gallerie
ik begon langzaam meer verdrietig te worden , ik heb mijn leven lang al ernstige verdrietige gevoelens , en gevoelens van eenzaamheid en onzekerheid, die ik altijd onderdrukte en was altijd jaloers op andermans blijdschap en geluk
ik had op dat moment nog gewoon contact met iedereen ook met mans had ik goeie contacten
als laatste kwam ik bij de kippenslachterij omdat ik hier 500 gulden meer zou verdienen , na 2 wk werd ik overspannen een dag na mijn verjaardag , ik kon mijn emoties niet meer de baas , door pesten op de werkvloer en dat mijn leven op zijn kop stond thuis met rene zijn depresies de schulden die hij had meegenomen allemaal nieuwe ervaringen en mijn jeugd herinneringen die terug kwamen ……..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.