Dagboek Rene, eind 2007

vond op een onverwacht onlogisch verstopt plekje op mijn pc dit dagboek van rene toen ik in 2007 in coma lag na mijn verkeerd gelopen castric bypass operatie hoe vreemd is dat dat rene 13 jaar later rond dezelfde tijd ook in coma lag , 5 okt 2020 en ik 6 okt 2007


3-10
opname Carolien MCL we verwachten onderzoeken maar kwam niks zelfs geen gesprek Carolien was erg zenuwachtig tot uur of 9 in de hal hand vastgehouden en veel gepraat.daarna met pijn in mijn hart naar huis gereden , direct met elkaar gebeld zeker anderhalf uur tot verpleging zei dat ze moest stoppen had ik haar maar mee naar huis genomen.

4-10
heb belooft voor de operatie bij haar te zijnhalf 6 belt ze of ik me niet verslapen heb10 voor 7 s ’morgens op haar kamer meegegaan naar de ok om kwart voor 7ik had het nog tegen kunnen houden
kwart over 2 krijg ik telefoon dat de wond is gesloten en de operatie is geslaagd laat is Caro pas wakker heb tot laat gewacht om haar even te zien.


5-10
alles lijkt goed , ze is redelijk helder nog wel erg moe

6-10
eerste tegenvaller ze begint bloed te vloeien en de ontsteking waarden in het bloed zijn niet goed
er moet een scan komen scan laat niks zien (weet niet meer of dat za of zondag was)zaal arts komt met de melding dat de chirurg komt omdat hij het niet vertrouwd.chirurg met 100kilo aardappelen in zijn keel verteld dat ze geopereerd gaat worden.blijf er weer bij tot het oks ‘avonds zie ik haar weer even…. Suzanne komt onverwacht met Mariska langs erg lief….we zien haar even en ik ga weer naar huis.


7-10
(zondag)niet erg helder , ze komt slecht bij , later raakt ze in coma
dagen tussendoor zal ik nog invullen

8-10
dinsdag
opnieuw buik open , ontsteking waarden zijn te slecht en ze heeft te hoge koorts dus operatie nummer 3.

16-10
opnieuw operatie , probleem gevonden…? gaatje in buikwant , niet echter , moed door drain weer goed komen. vind dat Carolien slechter word koorts blijft hoogs ’avonds vliegt de koorts van 38.4 naar 41.7 ze bibbert over haar hele lichaam koortsstuip…?morfine word verhoogt en meer slaapmiddel om rustig te worden

17-10
weer vaak erbij geweest , hand vast gehouden geen reacties meer ook niet in de hart frequenties.morfine verlaagt naar 2 sinds de nacht ervoor volledig afhankelijk van beademing.dormicum naar 4ben bang haar te verliezen

18-10
vind dat ze er slecht uitziet.discussie met verpleging gehad over drainkoorts wel gezakt naar vannacht 01 uur 38.2vanmiddag ontsteking waarden gezakt carolien iets bij kennis nog erg zwak

19-10
ze is eindelijk van de beademing goed gesprek met arts gehad (duitse vrouw uit groningen)

20-10
zaterdag dus meer bezoektijden.ze is erg verwart en denkt soms dat de verpleging haar dood wil maken enz enz schijnt normaal te zijn deze verwardheid na een coma.Ma is geweest maar die heeft geen contact gehad koorts blijft weer rond de 38 s ‘avonds zelfs weer 39 hoog

21-10
net gebeld met de afdeling en ze heeft een buisje in haar keel om vocht weg te kunnen zuigen aangezien ze niet mee werkt ze heeft een slechte nacht gehad volgens de verpleging.ga er zo heen vanmorgen onderweg met Bert afgesproken eerst wat gedronken daarna naar Carolien toe Carolien lijkt even helder , ze snapt wel dat we er zijn.zoekt goed contact dmv knijpen maar is wel suf ontsteking waarden zijn gelukkig weer gezakt natrium was te hoog en kalium, te laag kalium komt van het vele plassen dacht ik dan raak je ook veel kalium kwijt.door medicatie moet dat verholpen worden.vanmiddag van half 3 tot 3 uur geweest , ogen staan veel helderder , afscheid nemen is nog moeilijk zowel voor Carolien als voor mij , sta nog regelmatig te huilen jawel ik ben een mietje…ben ik slaap gevallen achter de draaideur beneden henny maakt me lachend wakker tegen 5 uur.koffie gedronken en flink bij en van me af gepraat.daarna naar boven toe.kut Carolien ligt met haar hoofd richting monitor zie haar wel maar ze kijkt de hele tijd naar henny god wat is ze lekker helder , ze reageert erg goed op mij en henny op een gegeven moment gaat henny weg na ruim een uur daar gestaan te hebben.ik zeg tegen Carolien ik loop met hem mee ze begint iets te huilen henny zegt blijf maar ..dus ik vraag de verpleging of ik even langer mag blijven , geen probleem ipv tot half 9 is het bijna een uur langer niet op mijn vaste plek maar aan de monitor kant.ze lacht regelmatig , ik hou van haar zeg ik regelmatig zei ook van mijer bestaat dus een GOD.wat hou ik toch veel van Haar ze is mijn god….ze gaan Carolien verschonen dus ik neem afscheid , ze huilt een klein beetje en zegt tot morgen wat een rust komt er bij haar vandaan,komt allemaal goed denk ik , ik weet het zeker.

22-10
vanmorgen realiseerde ik me na het wakker worden dat ik nadat ik in het boekje gekeken heb er s ‘morgens ook bezoektijden zijn.kut dus.heb ik Carolien daar alleen laten liggen s ‘morgens .nu ze echt goed bij is en helder wil ik vanaf morgen ook s ‘morgens bij haar zijn kreeg telefoon dat ze verplaats is naar de mc goeie berichten dus.personeel beviel me vanmiddag nog niet , vanavond andere mensen en veel beter Carolien is rustig soms zegt ze iets dan moet ik goed luisteren maar meestal snap ik het wel fysio was geweest voor oefeningen daarna logopedie maar die is weggestuurd ze was nog te moe.eerste instantie zou ze geen koorts hebben na het meten toch ruim 38 daarna thermo in de lies aangelegd en hoppa 39 koorts vanavond.bel nu niet naar de afdeling morgenvroeg wel even daarna eruit blijven om werk in huis te doen morgen 3 uur afspraak met de arts ga het hebben over verhuizing naar groningen hoop dat dat mag op korte termijn.ik ben vandaag wel een mietje bij elk bezoek huil ik bij het weggaan.de verpleging viel het zelfs op ze wil graag dat ik blijf maar helaas dat mag niet daarna ben ik degene die jankt en Carolien niet.lag ze maar op de zaal 3 dan kon ik langer blijven laten we hopen dat ze naar groningen mag dan mag ik meer bij haar blijven , als ze nu snel opknapt dan mag ze snel naar huis ik realiseer me dat ik zonder Carolien niks voorstel.de wereld draait niet door , de zon komt niet op , alles komt pas weer in beweging als ik haar weer een half uurtje mag zien.Carolien is echt de vrouw van mijn leven.wil met haar op vakantie als ze weer mobiel is 3 dagen in een huisje en alleen haar hand vasthouden en haar lucht ruiken van haar aanwezigheid genieten , verder heb ik niks nodig.geen zuurstof geen voeding geen niks alleen Carolien kijk vanuit de gang naar binnen en zie haar naar mij kijken mijn hart breekt

23-10
vergeten dagboek te schrijven dus nu dag later kijken wat ik nog weetgesprek met de duitse arts uit groningen gehad en die was positief. het lichaam begon te herstellen ik zie het nog niet. aan het einde van het gesprek zegt ze maar ik sluit niet uit dat er nog een operatie noodzakelijk is lekker dan daar kunt u het mee doen.ik koester elk moment met haar.nog steeds heb ik dezelfde gevoelens voor haar als in de verkeringstijd , nog steeds verliefd en dat al sinds 1987.

24-10
vanmorgen vroeg gebeld en ze had geen koorts toen ik er was ruim 40 graden koortsen wat zegt men ontsteking van de infuus plek godverdomme…we gaan weer bergafwaarts als je om de koorts vraagt zegt men de dokters zijn ermee bezig kutwijven maar ik kan ze gerust stellen geopereerd gaat er niet worden dat gebeurt alleen in groningen en niet meer in leeuwarden.vanavond was ze suf misschien van de wisseling van infuus , daarnaast hebben ze een gedeelte van de wond gesloten en de koorts en 4 operaties vragen hun tol.zal straks bellen , ik geloof nooit dat ik haar nog thuis zal zien in westerbroek KUT net gebeld met de verpleging en koorts is gezakt naar 38 graden HOERA

25-10
koorts vanmorgen vroeg laag 37.5 s ‘avonds 37.7ik vind haar wel suf en niet alert volgens de verpleging gaat het erg goed afscheid nemen is moeilijk erg moeilijk ze mag als het goed is morgen van de mc naar U3 waar ook alles begonnen is.hoop dat ze gauw mobiel is en het praten beter gaat.god wat hou ik van haar ook al is het overal nacht als zij er is dan verandert elke nacht in een schitterende dag

26-10
geen koorts kwam haar tegen in de gang onderweg naar zaallichaam knapt goed op alleen armen en benen en praten gaat nog niet ze was stil vandaag. erg suf verpleging maakt zich zorgen psycho erbij die denkt dat ze geen zin meer heeft in leven. opzouten.vanavond was ze helder en zeer boos toen ze het verhaal hoorde toen ik wegging zegt ze ik hou van jou mijn hart breekt was is het toch een heerlijke vrouw

27-10
geen koorts s ’middags in Marjan geweest Carolien leefde compleet op s ‘avonds is henny er en nog gaat het goed met Carolien later word ze wat suffer maar ik hou vertrouwen

28-10
was net als gisteren om 10 uur bij carolien en de hele dag mogen blijven ze is erg suf ik maak me veel zorgen bert en allida waren er vanmorgen en ze reageerde haast niet op de fysio later weer wel op Irma en Ma ook maar erg matig ze was misselijk en pijn in haar voeten om kwart over 1 is ze incontinent om kwart over 5 word ze gewassen weten we ook weer direct waarom de zorg premie zo hoog is.om half 8 weggegaan omdat ze niet aanspreekbaar was.vanavond heb ik de hele avond bij de tv zitten huilen het is nu kwart voor 1 en ga naar bed morgen mag ik er pas s ‘middags bij en dat doet me erg veel pijn god wat mis ik haar….zal ze ooit terugkomen..?verpleging zegt dat er een revalidatie achteraan komt van maandengesprek met de arts s ‘middags tegen 4 uur wil haar graag naar groningen hebben

29-10
vergeten te noteren shit ze was wel wat helderder en iets aanspreekbaar wel erg emotioneel net als de dag ervoor

30-10
8 uur s ‘morgens hebben ze carolien voor een slik foto weggehaald hele dag overstuur omdat ze de uitslag niet weet.half 5 kwam de arts assistent wat een kak kutwijf slik foto was niet goed er was een gaatje maar dat kon geen kwaad..? heb het niet goed begrepen daarnaast werkte de aansluiting van maag naar dunne darm niet of niet goed ze mag vandaag voedsel door de mond hebben zodat de darmen actief worden en dan kikt men morgen naar het bloed om te kijken of er ontsteking waarden verhoogt worden ik voer haar en na een half uur tot 40 min kwam er een partij ontlasting.dus volgens mij werkt het goed anders komt er over een week een onderzoek met een cameraatje , ze raakte direct van streek.ben benieuwt wat er morgen weer aan de hand is als ik er ben om half 3 haar ouders komen ook dikke ellende dus.ruim een half uur met hulptelefoon gebeld en dat lucht op . voor Carolien is het zo moeilijk dat ze zich niet goed kan uiten door de stress vandaag was ze slecht te verstaan.mijn hart breekt niet vergeten trouwring op te halen morgen daar vroeg ze om.

31-10
Carolien was blij met haar trouwring haar ouders waren er om 12 uur 1 uur en 2 uur , goed zo rust…ik krijg gezeik met de verpleging omdat Carolien te moe word…ach ja laatste drain is eruit chirurg is er geweest de man is uitermate tevreden misschien nog een maag onderzoek over een week maar voorlopig ziet het er goed uit ze verdraagt het eten uitstekend en poepen kan ze goed.praten gaat weer iets beter ben ik erg blij om het tij lijkt eindelijk te keren.

1-11
kut het is alweer november ze is wat suf maar redelijk te pas beetje emotioneel weer en marjan is geweest morgen hoor ik of ik er langer bij kan zijn.alle infusen eruit ivm die bacterie

2-11
kut dag
ik kwam om 20 over 12 en ze werd gevoed te grote lepels er veel te snel in daarna overgeven artsen erbij men dacht dat er voedsel in de longen kwam of erger geen voedsel en drinken meer weer een infuus met vocht buikpijn en misselijk tegen de avond iets beter wel erg suf vind ik persoonlijk en hele en de verpleegster vind dat ook
11 uur ga ik bellen . huishoudgeld is op

3-11
ze is aanspreekbaar maar alleen op vragen.ze slaapt veel dag 2 zonder voeding s ‘avonds voor het eerst appelsap3x daags flesje paracetamol voor de pijn en 3x iets tegen misselijkheid

4-11
ga weer naar mcl eerste wat ik vraag is over de voeding

5-11
ze mag weer wat drinken en eten gaat goed ze houd een goed humeur

6-11
handen kan ze goed bewegen armen nog niet benen wel Irma heeft zorgverzekering oktober betaald november word woensdag betaald

7-11
ze krijgt te horen dat ze een maagonderzoek moet hebben ivm vernauwde passage ze is erg van streek heb zelf nu 14 dagen geen warm eten gehad en 6 dagen geen andere voeding wel veel koffie en thee ben 14 kilo afgevallen inmiddels dat gaat lekker

8-11
kom thuis en kahlua is gestorven ik vertel nog niks eerst moet ze opknappen ze heeft onderzoeken gehad via de maag vond ze erg pijnlijk mag niks drinken of eten er zit opnieuw een gaatje maagsonde is geplaatst dus slang door de neus erg pijnlijk ze mag wel weer wat drinken water maar ik geef toch appelsap stiekem ze krijgt te horen dat er een operatie noodzakelijk is ivm gaatje in de maag de sonde is eronder gezet om het geheel niet te belasten afscheid emotioneel.. vooral van mijn kant ben kwaad geworden op de verpleging word moeilijk voor mij half 6 nog wakker half 7 er maar uitgegaan zorgverzekering november godzijdank betaald15de eerste inkomen nog even erg moeilijk diesel tot dinsdag Maar erik en jeanette staan klaar… dus bezoek kan waarschijnlijk doorgaan kattenvoer volgende week maandag op…?Marjan zou komen niet geweest Caro erg teleurgesteld

9-11
heb carolien verteld van overlijden van kahlua emotioneel beiden huilen ze baalt van het bed verder hetzelfde uit bed getild met lift dan in een rolstoel vond ze erg prettig Marjan zou komen niet geweest Caro erg teleurgesteld

10-11
zaterdag lekker de hele dag bij carolien ze is wel erg depressief vind ik vind ze zelf niet ze verheugt zich op een nieuw bed zodat ze meer kan bewegen uit bed getild gaat goed ouders en tineke zijn geweest ronald en inis zijn geweest vond ze erg leuks ‘middags Hans en Marjan loggen ook erg leuk

11-11
Zondag weer de hele dag bij Carolien doet ons beiden erg goed uit bed geweest prettig voor haar

12-11
nog geen nieuw bed verwachting is morgen depressief maar lichamelijk beter

13-11
nieuw bed uit bed geweest 30 minuten ging goed tot ze misselijk werd toch een half uur fysio gaat beginnen haar voor te bereiden om te gaan lopen…humeur erg goed ze heeft gelezen en ze wil tv en telefoon geregeld…afscheid is veel minder zwaar omdat ik haar kan bellen god wat mis ik haar.heb verteld dat ze voor de kerst thuis is maar in dit tempo gaat het wel veel sneller denk ik.

14-11
woensdag gaat goed met Carolien lichamelijk maar wel erg depressief ze mist haar dieren

15-11
Carolien net gebeld ze was duidelijk blij met mijn telefoontje verder met schoonmaken voor het eerst met rolstoel naar beneden , bevalt haar goed eindelijk wat anders te zien dan dat kamertje toen we terugkwamen was de chirurg er ze mag alles weer eten vloeibaar de fistel is dicht…!!!!revalidatie komt in zicht er komt een toelatingscommissie we hopen naar beatrixoord in haren of ze kan voor de tijd zelf lopen dan gaat ze naar huis…. met 3 weken zolang duurt de wachtlijstvader en marjan zijn geweest zond ze erg leuk

16-11
vrijdags ‘morgens 11 uur naar fysio met apparaat mag ze proberen te staan doet veel pijn en met een paar schreeuwen staat ze toch 2x toe ik was erbij Carolien in de rolstoel door het ziekenhuis gedwaald haar humeur is goed hoera weekend komt eraan mag ik langer bij haar zijn

17-11
zaterdag ze is jarig s ‘morgens is Bert er geweest en saskia ik heb geregeld dat de 2 hondjes en 2 jonge katjes mee konden Carolien met bert naar de spoedeisende hulp in de hal met deken eerst nirvana gegeven dan diesel dan fait en willow ze vond het geweldig Mijn moeder en irma waren er s ‘middags eerst gelukkig iedereen in een goeie bui Henny is er s ‘avonds en onverwacht John Jongerhuis dat maakte haar dag erg goed

18-11
zondag Carolien in een goeie buivader en tineke en johan zijn geweest ze heeft een goed humeur maart is snel moe vind ik bij het weggaan hebben we het beiden moeilijk

19-11
maandag11 uur fysio ik ga mee fysio ging goed ze had vandaag een geweldig humeur ik was in de ochtend erg emotioneel ze lag vies op bed ik heb haar schoongemaakt ze kan zich goed draaien iemand geweest voor traject revalidatie hopen dat het snel gebeurt auw ook aambeien erbij voor het eerst gepureerd eten en dat vond ze lekker morgen lekker vroeg erheen ze heeft half 11 fysio en half 12 slikfoto’s en die zijn belangrijk

20-11
dinsdag slikfoto’s zijn goed ..!!!met apparaat kan ze met enige moeite opstaan tranen in haar ogen maar ze zet door ander apparaat 2 stappen gezet.. een doorbraak
21woensdagfysio gaat steeds beter weer 3 stappen gezet

22-11
donderdagvoedingssonde is eruit nieuw matras ze is uit bed gehaald door de fysio zonder apparaat erg goed6 stappen gezet s ’avonds nog gebungeld uit zichzelf met oefeningen geweldig

23-11
vrijdag fysio 20 meter gelopen , geloof dat ze voor opname revalidatie gewoon thuis is humeur goed over het algemeen met een klein e dip s ‘avonds weggaan was moeilijk voor mij

24-11
eindelijk weekend dus mag ik er meer zijn.ma semler geweest en bert en alida gezellig carolien leefde helemaal op geen po meer lekker zelf naar de wc en er af met hulp dagelijks douchen….ze is wel wat moe en klaagt iets over buikpijn indicatie revalidatie is binnen…maar bejaarden tehuis..? maakt haar niet uit zegt ze als ze maar leert lopen.

25-11
zondag vanavond auto naar theo musch straks lekker naar Carolien ik hou zoveel van haar

26-11
maandag auto is weer klaar Carolien hoorde dat ze misschien naar huis mag hoera

27-11
dinsdag fysio stoomt haar klaar alles bestelt bed enz enz komt donderdag

28-11
woensdag in een goeie bui ze is blij dat ze weg mag vrijdag maar ze vind het wel eng veel emotie van mijn kant ik ben een mietje ik kwam er ligt ze huilend in bed blijkt ze gevallen te zijn in de douche misschien enkelbanden..?niks gebroken godzijdank ook blaasontsteking maar komt wel goed gaat gelukkig door overmorgen god wat hou ik van haar

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.