Suffering in silence

stuk uit hoe alles ineens veranderde
let op !! kan schokkende text bevatten

toen ging ik naar de 1ste klas vd jules verne basis school na de zomer vakantie in aug waarschijnlijk ik moet toen 6 zijn geweest, marjan was ondertussen getrouwd en het huis uit
ik kreeg slechte ogen eerste tijd kreeg ik een lapje over mijn oog heel vervelend want die zat steeds aan mijn wenkbrauw vast en was pijnlijk met verwijderen, later  kreeg een bril, deze was zo sterk dat ik overal tegenop liep
de oogarts had tegen mijn moeder gezegd dat ik bijna blind was
+8 was mijn sterkte
ik had een ketting aan mijn bril zodat ik m niet kon verliezen
ik had een geweldig geheugen, bijv.  we hadden een paar cijfer sloten een paar blauwe en een rode en steeds kwamen ze aan mij vragen wat de code was, ik was de enige die ze wist
later hoefde ik maar 1x de troskompas door te lezen bij binnenkomst en ik wist voor de hele week wat wanneer kwam en welke tijd
de eerste schooldag toen ik mijn bril had werd ik als eerste in de klas gezet, daarna kwamen alle leerlingen binnen die me natuurlijk nieuwsgierig aan keken
de leerlingen in die klas waren de meeste ook van de kleuterschool ook manuela
er waren ook wat nieuwe leerlingen bij zoals wat turkse meisjes
ook hier heeft mijn vader een filmpje gemaakt met zijn 8mm camera
ik weet niet wanneer het precies begon en vooral het waarom was niet duidelijk, waarschijnlijk mijn bril, begon het pesten, iedereen op school die gepest werd, kwam een broer of zus ze helpen of de ouders kwamen op school
als ik thuis kwam en ik zei dat ik gepest werd wuifden ze het weg en zeiden dat ik van me af moest slaan en van me af bijten
ik deed niet anders, als ik het aan alex of mans vroeg zeiden ze los het zelf maar op, je bent te lelijk daarom pesten ze je wij vinden je ook lelijk opzouten
mijn vriendinnetjes waren alleen vrienden als er even niets aan de hand was of als ik hun hielp als ze ruzie hadden, ik kon niet tegen onrecht dus hielp altijd de zwakkere of degene die me na stonden
als ik ruzie kreeg op school dan stond ik er helemaal alleen voor, niemand die mij hielp
kreeg scheld woorden zoals schele of lelijkerd of 4 oog etc. naar mijn hoofd gegooid
werd getackeld geschopt en geslagen
van school naar huis werd ik altijd in de prikbosjes gegooid, ik zei altijd mijn broers komen achter jullie aan, dit was natuurlijk bluf want die lieten me altijd aan mijn lot over
wild vreemden op straat zeiden ook altijd lelijkerd tegen mij
thuis werd het er ook niet beter op daar werd ik ook voor lelijkerd uitgemaakt en gepest door mijn broers als er niemand in de buurt was en ze samen waren
en in de weekenden kwamen altijd neven en nichten langs bij mijn ouders
ik heb me nooit welkom gevoeld, ik voelde me een vreemde eend in de bijt, ik was te lelijk en te dom  om naar te kijken
ik voelde me vaak onzichtbaar, ik had het gevoel en idee dat mensen mij gewoon niet zagen, dat ze door me heen keken
alles werd steeds erger

daar kwam bij dat mans bij tijd en wijlen wel vriendelijk tegen me deed als we alleen waren
soms nam hij me dan ergens naar toe wat afgelegen was
ook gebeurde er dingen die niet zo leuk waren
hij betaste mij en deed hij zijn gulp open en moest ik mijn  mond open doen, hij deed zijn lul in mijn mond ik dacht dat ik stikte, ik wist niet waar ik mijn tong moest houden ik vond het zo vies
ik probeerde dit tegen marjan te zeggen maar ik durfde niet, want de vorige keer was ze meteen naar mama gerend om alles te vertellen wat ik haar vertelde over alex en mij en toen kregen we beide behoorlijk op ons donder dus ik heb mijn verhaal nooit afgemaakt en daarnaast schaamde ik me vreselijk en gevraagd of ze niets tegen mama wilde vertellen, het enige wat ze dus gehoord had dat mans me mee naar de bouw  had genomen en dat er wat gebeurt was maar niet wat er gebeurt was, ze heeft hier dan ook nooit wat mee gedaan, en het hield niet op bij die ene keer
het scenario heeft mijn hele lagere school plaats gevonden ik weet niet hoe vaak daar is het te diep voor weggestopt geweest denk ik
1x ben ik zelf naar zijn slaapkamer geweest in de ochtend toen iedereen nog sliep
(ik begrijp tot op heden nog steeds niet waarom) ik weet nog dat hij mijn onderbroek had uitgedaan en had gezegd als we wat horen ga je snel onder het bed liggen
en ook hier had hij weer gezegd “het is dat je zo nauw bent” ( dit stukje maalt steeds maar door mijn hoofd, waarom gebeurde dit, waarom ging ik naar die slaapkamer, heeft hij me ooit bedreigd waarom, waarom. Ben ik een pervers????? )
ik kan me 3 plekken herinneren buiten huis , dit waren de plekken waar ik iets met hem moest doen
– op de dijk bij het water naast het witte badhuis altijd oplettend dat niemand ons zag
– in een schuurtje achter de flats die altijd leeg was
– en ook vaag iets met de bouw
en vaak betaste hij me mijn borsten en van onder als ik in de hoek van de vriezer stond , dit was in de gang met een inkeping daar stond de vriezer en daar hing altijd een gordijn voor
waarom heb ik dit steeds toegelaten? Negatieve aandacht is ook aandacht???? Ik snap er echt niets van. Ik moest haast wel een pervers zijn anders zeg je het toch tegen iemand of zeg je hou op??? Heb ik toen liefde gevoeld??? Hij was nooit hardhandig, misschien deed hij te aardig op dat moment en was ik dat niet gewend???? Had hij me nodig, ik hielp anderen altijd, er werd altijd veel op mijn gevoel gespeeld door anderen is dat het????
ik kon me wel altijd goed afsluiten zodat niemand mijn emoties zag, ik lachte om alles maar ik huilde van binnen
ik wilde nooit dat iemand zag dat ik zwak was en een huilebalk, dus ik wilde altijd beter presteren vooral in lichamelijke kracht want dat valt op, waarschijnlijk werden daarom anderen bang van mij, ik kon me beter meten met de jongens dan met de meiden, bijv. met gym ik hing bovenin de touwen met wedstijdjes samen met de jongens geen andere meid kon het en dat gaf me voldoening, met harde sporten zoals voetbal of rugby ik donderde overal doorheen

op mijn 9de werd ik tante van dennis eerste zoon van marjan
vaak kon ik het beter vinden met jongens, joram die postzegels verzamelde en met mij wilde ruilen ik nam postzegels mee van pa ik kom thuis met hele mooie zegels pa was niet blij want hij verzamelde alleen nl zegels en ik had hele mooie thema zegels met dieren geruild
met david ,marco v en manuela waren we altijd aan het rolschaatsen met van die onderbind rollers
mijn vader was samen met de vader van manuela een carnavals verenging begonnen de bereliers, er waren ook middagen voor de kinderen georganiseerd, ook een middag ren je rot met martin brosius hier won ons team een spaarbankboekje met 5 gulden erop iedereen in het team kreeg zon boekje
ik ging ook naar de rommelpotten samen met manuela haar vader was lid van een jeugd zang verenging
niet omdat ik kon zingen maar ze gingen altijd met verschillende uitjes mee en dat wilde ik ook wel
ondertussen kreeg ik een bed in de slaapkamer van tineke
alex die me geestelijk pesten want was nog steeds jaloers dat ik zijn plaats had ingenomen, mans die me seksueel misbruikte en betaste wanneer het hem maar uitkwam meestal wanneer hij geen vriendinnetjes had en er niemand thuis was , hij heeft me nooit van onder gepenetreerd omdat ik te nauw was, ( wat zou er dan gebeurt zijn als ik dat niet was)
ik moest hem altijd oraal bevredigen, ik heb geen idee meer hoe vaak ik dat heb moeten doen
op school werd het pesten steeds erger en was men alleen vriendelijk wanneer men mij kon gebruiken of als ik jarig werd want dan hoopte ze dat ze uitgenodigd werden, en van mijn ouders hoefde ik ook geen hulp te verwachten
tineke ging trouwen en ging het huis uit, voor het eerst een kamer voor me eigen dacht ik, was voor erg korte duur ivm verhuizing naar het dal
in de 6de klas zei marco vh dat hij met zijn broer in de bouw was geweest en dat er 2 toffe jongens waren mans en alex genaamd, ik zei dat zijn mijn broers, hij zegt niet, ik zeg jawel, hij zegt jij bent Enig kind, ik zeg hoe kom je daar nu bij, hij zegt omdat je altijd zegt ik haal mijn broers erbij als je gepest word en er komt nooit iemand
tijdens gymles buiten moest ik heel nodig plassen maar de schooldeur was dicht en ik dacht ik heb in mijn broek geplast, tussen de middag at ik altijd bij tineke omdat die dichtbij school woonde, ik zei ik heb ik mijn broek geplast, ze pakte mijn onderbroek en keek bij het raam ik had nl een zwarte onderbroek aan ze komt terug en zegt gefeliciteerd ik denk dat mens is gek, wie feliciteert me nou met broekplassen, blijk ik ongesteld te zijn geworden geen idee wat dat toen inhield, dus te laat op school met een enorm matras van mijn zus tussen de benen ik voelde me niet fijn had het idee dat iedereen meteen zag wat er aan de hand was, iedereen was ook meteen nieuwsgierig waarom ik zo laat op school was gekomen
door de menstruatie begon ik langzaam aan te komen, voorheen nooit last van gehad

aan het eind van  de lagere school verhuisden we naar het dal in de binnenstad van hoorn
mans ging op zichzelf wonen en kreeg een relatie met miranda een erg lieve meid
alex kreeg de zolder als zijn kamer en ik kreeg de kamer achter, mijn ouders moesten steeds door mijn kamer heen lopen om in hun kamer te komen
alex kreeg verkering met angelique
ik ging logeren bij mans die was op stap met miranda
toen hij thuis kwam lag ik te slapen zonder pyjama, ik wist tenslotte niet beter na al die jaren
en is hij kwaad naar ma gegaan dat ik in het vervolg wel pyjama  moet dragen, die sprak me daar dan ook op aan
ik heb toen ook nog niets gezegd ik schaamde me kapot, maar dit was wel het einde vd misbruik ik was toen ca 12 / 13 jaar
het heeft dus bijna 7 jaar geduurd
ik heb het door schaamte zo diep weggestopt dat ik uiteindelijk dacht dat het dromen waren, maar ik dacht steeds bij mezelf wat ben ik toch een pervers dat ik zulke dromen heb

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.