wat als alles anders was gelopen

Wat als alles anders was gelopen

1

Als het was gegaan zoals ik in gedachten had. Eva en renata op afstand helpen was er misschien een kleine kans van slagen geweest, grootste probleem was het taal dilemma en Renata vertaalde alleen wat ze zelf wilde vertalen dus dat werkte niet. Daarnaast Renata kon het meestal niet goed vinden met Eva, net als ik met mijn moeder in die tijd. Alleen ik was in mijn jeugd erg volgzaam al wilde ik anders en er waren zeker regels thuis. Dat was met Renata wel anders, geen regels thuis en ze was veel meer rebbels dan ik ooit was, wat het allemaal zal hebben vermoeilijkt . Renata was hoe dan ook in intern gekomen omdat de bussen niet optijd rijden. Eva aan de andere kant te trots om hulp te vragen. Als ik Renata niet in toom had kunnen houden en Eva niet heb kunnen helpen omdat ze te eigenwijs was. Renata zou op dat moment mondig genoeg zijn geweest om via de kinderbescherming een uithuisplaatsing hebben gekregen uit haar zelf, want klagen kon ze als de besteDe relaties zouden dan waarschijnlijk nog intact zijn geweest alleen op afstand, of verwatert wat is gebeurt met al haar relaties en vrienden die ze niet meer nodig heeft

2

Als ze hier terecht was gekomen zoals Rene het had gehoopt wat erg onwaarschijnlijk zou zijn, gezien de omstandigheden, zou alles zijn ingestort. Onze relatie zou op de afgrond balanceren. Het was nl alleen Rene zijn keuze, niet de mijne om haar in huis te nemen. Ik liep rond met maagzweren en bloedneuzen vd stress, Rene zwaar depressief omdat hij geen partij kon trekken, hij was als een vader smoorverliefd op Renata alsof het zijn eigen dochter was, kans was erg groot dat hij voor Renata zou kiezen omdat dat nog een kind was. Daarnaast is door haar het trauma opgewekt doordat hij zo overbezorgd was voor haar, hij wilde haar niet op intern, dat zou financieel niet uit kunnen haar elke dag naar school te brengen We zouden uit elkaar gaan, we waren het nooit eens over wat te doen met Renata. Rene geen vast inkomen, zou het geld van de kinderbescherming hebben om voor Renata te kunnen zorgen, maar als wij uit elkaar zouden gaan dan zou de kinderbescherming Renata elders hebben geplaatst, Renata zou het zelf ook niet aan kunnen dat we uit elkaar zouden gaan. Rene zou dan zonder inkomen zitten en compleet instorten want dan was hij alles kwijt wat hij lief had. Rene had dan terug naar Nederland gemoeten om zijn geld weer te krijgen van de Wajong met de nodige problemen Ik en Rene zouden beide doodongelukkig achterblijven waar de gevolgen niet te over zien van zouden geweest.

Het is 3 geworden.

In het begin vond Renata het bij ons nog leuk, totdat ze bij ons bleef slapen, dan merk je pas hoe iedereen is en er spanningen ontstaan. Renata zat/zit op intern. Renata wist met de kerstvakantie al dat ze niet bij ons wilde wonen het was nog erger dan bij haar thuis, maar zei niets om ons geen pijn te doen zei ze later, maar juist door te zwijgen heeft ze veel pijn en gaos aangericht, van ons 3 was er maar 1 blij en gelukkig met de situatie en dat was Rene, hij was als een vader smoorverliefd op Renata alsof het zijn eigen dochter was, hij had een roze bril op en wilde al het negatieve niet zien (Ze wist dat ik haar niet in huis wilde hebben zei ze later, maar toch bleef ze komen) Ze werd wel steeds opstenater . In febr heeft ze het voor het eerst uitgesproken dat ze liever thuis bij haar moeder en zusje wilde zijn, maar toen was de schade al enorm en verward voor iedereen vooral voor Rene en bleef ze toch weer bij ons komen. In maart coronatijd was ze bij ons ivm geen internet voor school en er was visite verbod dus was een moeilijke tijd, kinderbescherming zei tegen haar dat er een uithuisplaatsing kwam en die zou niet bij ons zijn als ze niet zorgde dat ze bij haar moeder kwam, Renata was dwars omdat thuis geen computer was en ze ook in huis moest helpen en er voor haar zusje zijn waar ze geen zin in had, ze had duidelijk met haar moeder en zusje een haat liefdes verhouding, als ze thuis was op visite was ze erg gek met haar zusje, dat was heel anders dan ze altijd tegen ons vertelde. Ze liep wel altijd te mopperen tegen haar moeder maar wat precies zullen we nooit weten, als Hongaren tegen elkaar praten klinkt dat altijd of ze ruzie hebben in onze oren. Rene was natuurlijk ook dwars die nog steeds dacht kans te maken op dat ze hier zou wonen ( duidelijk gevalletje roze bril). Door de overbezorgdheid voor Renata is zijn eigen trauma voor de dag gekomen. Uiteindelijk is ze zelf begin april naar Eva gegaan, ze heeft nog via andere mensen ( ouders van haar vriendje) geprobeert om bij hun te wonen met haar zielige verhalen zonder over ons te praten, niemand van haar vrienden wist dat ze bij ons verbleef maar zagen ons wel vaak bij haar school wat bij hun vraagtekens opriepen. Dit maakt ook duidelijk dat ze liever niet bij ons was, ze schaamde zich voor ons, we moesten altijd verderop parkeren en wilde niet met ons gezien worden Ze is in juli uit huis geplaatst waar ze erg blij mee was en nog steeds is . Rene kreeg de grootste instorting van zijn leven. Wij zitten nog door het alles in de lappenmand, maar word heel erg langzaam beter . Maar er is teveel gevoelige onenigheden ontstaan om nog contact met elkaar te hebben. Na de vele lijmpoging en van mijn kant, omdat ze niet op Rene reageerd

Slotsom

Het is goed dat ze nu haar eigen weg gaat, het is mentaal beter voor iedereen om geen contact meer te hebben. Alleen Rene is de enige die daar nog mee om moet leren gaan, ik hoop dat hij het ook ooit zal inzien dat geen contact beter is, ook voor hem. Je kunt nou eenmaal geen contact hebben op alleen de positieve herinneringen. Je moet ook echt de negatieve eerst overdenken en verwerken. Rene is dat allemaal kwijt door de attacks, of hij heeft ze nooit willen zien door zijn roze bril, waardoor hij die herinneringen niet heeft. Maar dat neemt niet weg dat ze er niet geweest zijn, ik en Renata hebben die weldegelijk en dat is moeilijk voor Rene te accepteren heb ik het idee. En dat heeft niets te maken met dat Rene een slecht mens zou zijn helemaal niet het tegenovergestelde is waar. Wij 3 passen gewoon niet bij elkaar, hoe graag Rene dat ook anders zou willen zien

Ps. intern houd in door de weeks in een soort internaat leven met andere kinderen vd school die op te grote afstand vd school wonen, en met weekenden en feestdagen thuis zijn

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.