Obsessie of niet

Obsessie of niet

dit is het stukje wat nog tussen ons in staat

Rene vind niet dat hij een obsessie had voor Renata maar dat hij handelde zoals hij dacht een vader zou doen.

Ik daar en tegen vind dat hij daarin tot in het extreme doorsloeg . Ten koste van alles zelfs onze relatie en de relatie van moeder en kind Hij vond Renata belangrijker dan zijn eigen vrouw , in alles wat hij deed. Terwijl we altijd zo close waren. Hij liet aan iedereen graag zien van ze hoort bij mij. Hij wilde haar overal bij hebben zelfs naar Nederland, zonder haar wilde hij niet, er waren geen prive uitje meer met ons 2 overal moest ze bij zijn, zelfs bij het winkelen. Wilde ik een avondje gezellig met hem gourmetten oid niet mogelijk hij wilde haar erbij hebben.

Hij chatten altijd in het geheim waar ik niets van mocht weten met vrienden over Renata hoe hij dingen moest oplossen en zei tegen hun dat ik overal van op de hoogte was en overal mee eens was , wat dus niet het geval was , ik had nergens inbreng in. Hij wilde geen nee horen, dan werd hij kwaad, als ik nee zei dan was ik een slecht mens zonder gevoel. En dat voor een kind van een ander, die een kans van nog geen 5% had om bij ons te wonen als voogdijkind ( dat een voogdij kind op termijn weer terug naar de moeder gaat is ook niet uitgesloten, dit zou dan ook weer een dingetje worden), daarnaast was het op dat moment nog niet zeker of ze uit huis geplaatst zou worden, ze waren nog bezig met het bindings proces tussen moeder en dochter, waar Renata en haar moeder niet echt hun best voor deden omdat Renata daar weg wilde want alles was beter dan thuis in haar ogen en de moeder de kinderbescherming niet voor vol aan zag ( echte wappies dus ). Zijn liefde voor het kind was het belangrijkste van de hele wereld voor hem, hij wilde niets meer zonder haar doen, 24/7 chatten als ze niet bij ons was, over hoeveel hij haar miste en hoeveel hij van haar hield Als ik niet beter wist zou ik zeggen dat hij smoorverliefd op haar was. Hij zag niet meer wat er om hem heen gebeurde en dat het slecht met onze relatie ging en dacht alleen dat ik jaloers was , terwijl ik hem alleen maar probeerde te beschermen om tegenslag te voorkomen en hij zag niet dat het bij ons thuis niet geschikt was voor een kind, teveel stress en ruzie nog erger dan bij haar moeder thuis . Het ging juist de laatste jaren veel beter met ons 2 voor zij in beeld kwam we kwamen al uit een zeer stress volle periode en waren net wat tot rust gekomen. Er was ook niet echt plek voor haar, er was nergens privacy, onze slaapkamer was de enige plek voor wat privacy voor ons 2, daar wilde hij haar ook laten slapen, ze sliep normaal op de bank. Hij was extreem overbezorgd om haar, en jaloers op haar vrienden en haar moeder. Hij wilde haar met niemand delen. Hij wilde haar steeds van alles geven zelfs het huis en zijn geld als hij dood ging en ik had dan alleen nog woonrecht maar alles zou van haar zijn zei hij tegen haar in geheime sms berichtjes die ik niet mocht lezen. Als ze een weekend niet wilde ivm vrienden, dan eiste hij dat weekend op want dat was zijn recht zei hij dan . Zo ging het ook in de kerstvakantie en coronatijd, zonder overleg nam hij haar mee naar ons huis. Hij overlegde alles met haar maar niet met mij . Wilde met alle geweld foto’s van haar naast het bed hangen. Hij zei dingen om mij te overtuigen om haar maar in huis te nemen, zoals dat ze door geweld van haar moeder blauwe ogen en gebroken arm had gehad en dat ze sexueel misbruikt zou zijn geweest, dit heb ik regelmatig aan Renata gevraagd of dit waar was en ze heeft keer op keer dit ontkent, haar moeder heeft haar een keer geslagen en sinds dien heeft ze haar ontweken kreeg ik als antwoord. Dat betekent of Renata liegt stelselmatig om ons tegen elkaar uit te spelen of rene heeft zichzelf dit aangepraat. Op het eind toen zij had gekozen om weer bij haar moeder te wonen was hij door de weeks amper aanspreekbaar alleen in het weekend als zij er was. Alle leuke dingen die ik met rene samen wilden doen wilde hij alleen in het weekend doen als zij er was anders niet. Dit alles zie ik als een obsessie

Nou was het wel zo dat de moeder geen nee kon zeggen en meer bezig was met de vader van Petra het baby zusje van Renata en Renata haar moeder de baas was . En renata wilde meer rijkdom in haar leven, waar ze alles voor over had. En de vader van haar zusje Petra had alleen oog voor Petra, maar wilde niet het kind erkennen want dat ging geld kosten . Dus dat werkte ook niet mee of juist wel net hoe je het bekijkt . Het was een complexe tijd waar Rene te snel en te diep in dook en niet meer zag wat er om zich heen gebeurde en Renata maakte daar gretig gebruik van . Achteraf gezien was/is ze een narcist en gaat over lijken om haar doel te bereiken, zo zag ze dat ze de liefde van Rene voor haar kon misbruiken om haar doel te bereiken. Op het moment ze het niet meer nodig had verbrak ze het contact .

Ik kan me voorstellen dat een echte vader dit gevoel bij benadering kan hebben als het kind echt van hem was of geadopteerd was, of echt toegewezen is aan hem. Maar dan nog steeds niet zo extreem. Niet ten kosten van bijv. je eigen relatie, dan voed je het kind samen op en niet hij alleen, dan doe je dat als gezin en in goed overleg en niet onder druk.

Dit alles heb ik allemaal wel weten te relativeren en heb het grotendeels ook wel geaccepteerd. Wat ik nu nog moeilijk vind is dat hij het haar niet echt kwalijk neemt en nog steeds veel van haar houd, ondanks wat het ons uiteindelijk opgeleverd heeft, extra veel stress en koste ons veel moeite elkaar weer te vertrouwen. Ik ben er nog steeds erg emotioneel van. Zijn trauma is door haar boven gekomen, aan de ene kant goed want daar werd duidelijk door waarom hij depressief was al die jaren, maar of hij het nog kan verwerken op deze leeftijd? ik hoop het zo. We moeten juist op deze leeftijd eindelijk in rust van het leven kunnen genieten.

Zelfs al zou ze weer voor de deur staan zou hij haar in zijn armen sluiten en weer verwelkomen. Het is dan net of je de duivel weer in huis haalt. Als dit gebeurt dan ben ik bang dat alles weer opnieuw begint en dat kan ik niet nog een keer aan. Hij ziet alleen de positieve dingen uit het verleden uit die tijd, weet niets van het negatieve, ook niet hoe hij mij buiten sloot. Maar ziet wel in dat ze narcistisch is. We hebben een artikel gelezen van een narcistische vrouw en het verhaal was gewoon 100% Renata, dus dat ziet hij wel weer Ook de film orphan doet mij erg aan haar denken, Rene vond dit niet leuk toen ik het zei, deed hem pijn zei hij. Het is wel een horror film dus het moorden valt niet voor haar conto (lol) maar de rest komt aardig in de richting, hoe ze mensen weet te manipuleren. Want op gevoel spelen kon ze als de beste, zowel bij mij als rene. Ze zei precies wat je wilde horen en zo speelde ze Rene en mij tegen elkaar uit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.