Hoe word je een binnenvetter

hoe word je een binnenvetter

nou zo

als je van kinds af aan je gezegd wordt dat je niet zo moet aanstellen of liegen, of ze wuiven het gewoon weg als je iets overkomen is. Je durft dan niet eens meer te praten, je wordt argwanend naar mensen toe. Als je dan ineens praat met advies wat jezelf zo hebt meegemaakt ben je ineens een betweter. Of als je iets kwijt wild en er mag niet over gesproken worden omdat de ander het niet aan kan . Zo leer je wel jezelf niet te uiten . En zo weet je op een gegeven moment ook niet meer hoe je het moet uiten, hoe je over je gevoelens moet praten , zelfs bang om over dingen te praten. Ik kan bijv. Niet goed uitleggen hoe ik me voel of waar het vandaan komt . Het is een grote brei met gemixte emoties, alles loopt door elkaar en heb er geen controle meer over. Zelfs al zou ik naar een psycholoog gaan waar ik ook al geen goeie ervaringen mee heb gehad, weet ik niet waar te beginnen en waar ik het over zou moeten hebben, wat ik dan naar boven krijg denk ik ach ik ben een aansteller ze lachen me uit als ik hier over klaag, mijn problemen stellen niets voor, er zijn zoveel meer ergere dingen op de wereld

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.